MDG oppretter «havarikommisjon»

MDG setter i verk full evaluering etter det skuffende valgresultatet. Partiet nådde ikke sperregrensen, og gikk tilbake 6,8 prosentpoeng i Oslo sammenliknet med valget i 2019.

SKUFFENDE VALG: Lan Marie Berg og Oslo MDG falt 6,8 prosentpoeng fra valget i 2019. Også nasjonalt skuffet partiet. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
SKUFFENDE VALG: Lan Marie Berg og Oslo MDG falt 6,8 prosentpoeng fra valget i 2019. Også nasjonalt skuffet partiet. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Valgnatta ble en stor skuffelse for MDG. Til tross for framgang havnet partiet under sperregrensen for tredje valg på rad.

Det betyr at Une Bastholm og co. må klare seg med tre stortingsrepresentanter i stedet for sju eller åtte.

Dagbladet får opplyst at partiet nå setter i gang en bred evaluering av hva som gikk galt. Prosessen er allerede kommet i gang.

MDG nådde ikke opp til sperregrensen, til tross for mange påstander om at 2021-valget ville bli et klimavalg som ville mobilisere velgere til partiets fordel.

Tapte stort i Oslo

I Oslo, hvor partiet drev hektisk valgkamp til det siste, gikk MDG tilbake 6,8 prosentpoeng fra kommunevalget i 2019.

Partileder Bastholm var synlig skuffet på valgnatta, men fokuserte på at partiet tross alt fikk flere representanter på Løvebakken. Til slutt var partiet et par tusen stemmer nasjonalt unna sperregrensen.

- Vi har gått veldig fram, men vi har ikke klart sperregrensen. Nå får vi to eller tre representanter på Stortinget, og med det enten doblet eller tredoblet oss, og gjort vårt beste valg noensinne, sa Bastholm om resultatet i partilederrunden på Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer