MDG på vippen i Oslo: Vil bruke makta til å stanse motorvei

Ny Oslo-måling viser nesten dødt løp mellom blokkene.

MAKTPOSSISJON: Miljøpartiet de grønne (MDG) får hele 7,3 prosent på Dagbladets Oslomåling. Med et slikt valgresultat er det opp til Rasmus Hanssons partifeller om Høyre eller Arbeiderpartiet får byrådsmakt i hovedstaden. Foto: Øistein Monsen/Thomas Rasmus Skaug/Jørn H. Moen
MAKTPOSSISJON: Miljøpartiet de grønne (MDG) får hele 7,3 prosent på Dagbladets Oslomåling. Med et slikt valgresultat er det opp til Rasmus Hanssons partifeller om Høyre eller Arbeiderpartiet får byrådsmakt i hovedstaden. Foto: Øistein Monsen/Thomas Rasmus Skaug/Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny Oslo-måling tatt opp av Ipsos-MMI viser nesten dødt løp mellom de tradisjonelle blokkene. Dermed havner Miljøpartiet de grønne (MDG) på vippen, og vil med et slikt valgresultat bestemme hvem som skal styre i hovedstaden. De har tenkt å selge seg dyrt.

- Vi gir ingen rabatter til noen av sidene. Det som er sikkert at at vi vil bruke den makta til å presse begge parter til en best mulig miljøpolitikk for Oslo. Det interessante er at så lenge både rød og blå side sier at de vil være best på miljø har vi mye å spille på - hvis de har tenkt å levere på løftene da, sier Rasmus Hansson, som sitter på Stortinget for Oslo MDG.

- Hva sier du til de som tar deres støtte til den røde blokken for gitt?

- Man skal ikke selge skinnet før bjørnen er skutt. Venstresida må konsentrere seg om å skjerpe miljøpolitikken sin og gjøre den forpliktende. Det er helt uvisst hva Arbeiderpartiet egentlig mener om den storstilte veiutbyggingen i Oslo.

Og det er nettopp motorveiutbygging partiet vil sette alt inn på å stoppe når de eventuelt går i forhandlinger med blokkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer