Ulvedebatten

MDG-politiker ny rovdyrsjef på Østlandet: - Det kan hende at noen rynker på nesa

Marit Arnstad (Sp): - Jeg er spent på om han er villig til å forholde seg til Stortingets vedtak og til Rovviltforskriften. 

NY LEDER: Øyvind Solum er fylkestingsrepresentant i Akershus for Miljøpartiet De Grønne. Dette er første gang Miljøpartiet De Grønne har ledervervet i en av de regionale rovviltnemdene. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
NY LEDER: Øyvind Solum er fylkestingsrepresentant i Akershus for Miljøpartiet De Grønne. Dette er første gang Miljøpartiet De Grønne har ledervervet i en av de regionale rovviltnemdene. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fylkestingsrepresentant i Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Akershus, Øyvind Solum, er valgt til leder for rovviltnemnda i Oslo, Akershus og Østfold, melder NRK.

Øyvind Solum er fylkestingsrepresentant i Akershus, kommunestyrerepresentant på Nesodden og partiets 3.-kandidat fra Akershus i stortingsvalget til høsten.

Dette er første gang Miljøpartiet De Grønne har ledervervet i en av de regionale rovviltnemndene.

- Vi kan ikke ha en fryktbasert rovdyrpolitikk. Man kan ta inn i en vurdering av en sak at ulven påvirker et lokalsamfunn, men det kan slå like mye andre veien, at noen ønsker at det er rovdyr i skogen. Det er også et argument, sier den nye lederen av rovviltnemnda i de tre østlandsfylkene.

Solum mener at det ikke er nok å se blindt på bestandsmålet i Rovviltforliket, og at det er mulig å gjøre andre tiltak enn å skyte ulv for å minske konflikt.

- Flere blir bitt av hund

De regionale rovviltnemndene vedtok i fjor høst en samlet lisensfellingskvote på 47 ulver for vinteren 2016-2017, 24 av disse innenfor ulvesonen. Vedtaket ble klaget til Klima- og miljødepartementet, som reduserte kvoten til 15 ulv og kun utenfor ulvesonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer