MDG-politiker om Listhaug: - Er det mulig å få gjenreist anlegget for heksebrenning?

- En måte å uttrykke seg på når man blir opprørt.

KALTE LISTHAUG HEKS: MDG-politiker Arne Liaklev har seinere fjernet Facebook-innlegget, og sier det var unødvendig å provosere, men at han uttrykte seg på denne måten fordi han var opprørt. Foto: Privat / Siv Johanne Seglem / Dagbladet
KALTE LISTHAUG HEKS: MDG-politiker Arne Liaklev har seinere fjernet Facebook-innlegget, og sier det var unødvendig å provosere, men at han uttrykte seg på denne måten fordi han var opprørt. Foto: Privat / Siv Johanne Seglem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er steile fronter i asyldebatten for tida, nå særlig på grunn av utsendelsene av asylsøkere fra Kirkenes til Russland. For noen kan det kanskje koke litt over.

«Lurer på om det er mulig å få gjenreist anlegget for heksebrenning i Vardø på kort varsel?,» skrev MDGs eneste fylkestingsrepresentant i Finnmark, Arne Liaklev, på Facebook i helga.

Kommentaren var knyttet til en artikkel hvor innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) uttaler at utsendelsene til Russland vil fortsette så snart som mulig.

- Dumt - Vi bruker den type uttrykk i Nord-Norge. Jeg mener ikke at Listhaug skal brennes, og jeg mener selvfølgelig ikke at vi skal gjenreise heksebrenninga, men det er en måte å uttrykke seg på når man blir opprørt, sier Liaklev til Dagbladet.

Han har seinere fjernet innlegget, og til NRK Finnmark, som først omtalte saken, sier han følgende om årsaken:

- Jeg er helt sikker på at jeg synes at Sylvi Listhaug er en heks. Det er ikke noe problem å si det. Men jeg bør kanskje ikke legge det ut, derfor slettet jeg det.

- Det er ikke nødvendig å provosere så sterkt, og jeg burde kanskje ikke lagt det ut på Facebook. Det var dumt å gjøre, utdyper han overfor Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer