Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG-politiker trekker seg fra alle verv

Tatt med 0,5 gram marihuana og siktet for brudd på narkotikaloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet gjennomførte fredag ettermiddag en politiaksjon der en person ble anholdt og siktet for brudd på narkotikaloven.

Dagbladet fikk søndag ettermiddag bekreftet at den siktede er listetopp i MDG, og ble valgt inn i kommunestyret i år.

Etter det Dagbladet erfarer ble politikeren tatt med 0,5 gram marihuana. MDG-representanten har foreløpig ikke fått utnevnt advokat.

Styret i kommunestyrerepresentantens lokallag har i dag blitt informert av den siktede at vedkommende trekker seg fra alle verv i partiet, og vil søke om fritak fra kommunestyret.

Dette på bakgrunn av siktelsen om brudd på narkotikaloven. Saken ble først omtalt i lokale medier.

- Veldig alvorlig - Vår kommunestyrerepresentant beklager sterkt det som har skjedd, og angrer på det vedkommende har gjort, sier MDGs partisekretær Lars Gaupset til Dagbladet.

- Hvor problematisk er dette for partiet?

- Det er en alvorlig sak at en av våre kommunestyrerepresentanter bryter loven. Det tar vi på det største alvor. Vårt hensyn er å ivareta interessene til partiet og tilliten velgerne har gitt oss, men også å ivareta interessene til en person som befinner seg i en veldig vanskelig situasjon, svarer Gaupset.

Vil utrede legalisering I MDGs partiprogram ønsker partiet å utrede legalisering av marihuana:

«19. Utrede offentlig kontrollert produksjon og omsetning av cannabis og starte et forsøksprosjekt med strengt regulert legalt salg av cannabis/marihuana»

Gaupset mener denne saken ikke har noe som helst å gjøre med formuleringen i partiprogrammet.

- Dette handler om at en av våre har begått et lovbrudd, og det har ingen relevans hva som står i et partiprogram. Våre folkevalgte må forholde seg til norsk lov, svarer han.

- Ikke heldig Valgforsker og forfatter ved Institutt for samfunnsforskning Johannes Bergh, mener dette er en uheldig sak for partiet.

- Det er ikke heldig for partiet, og setter dem i en litt vanskelig situasjon. Da er det viktig at partiet håndterer saken på en profesjonell måte. Så lenge de har gjort det, og vedkommende trekker seg fra alle verv, så bør ikke dette skade partiet.

Bergh påpeker at dette er noe de fleste partier opplever fra tid til annen. Eksempelvis ble Høyres stortingspolitiker Erik Skutle siktet i 2014 i forbindelse med en narkotika-sak i Bergen, og erkjente å ha røyket cannabis. Skutle ble idømt en bot på 10.000 kroner.

- Er dette ekstra utfordrende for MDG ettersom de ønsker å utrede legalisering av marihuana?

- Dersom det ble et mønster at deres politikere brøt loven, eller uttalte at slike forhold ikke var så alvorlig, så kunne det blitt utfordrende. Men ledelsen har håndtert dette riktig, og understreket at det ikke er greit å bryte loven, svarer Bergh.

- Saken etterforskes TV 2 var i kontakt med politikeren på lørdag, som da bekreftet at politiet fant det den siktede selv beskriver som mindre mengder marihuana. Politikeren ble anholdt, men sluppet fri fredag kveld, ifølge TV 2.

- Saken er under etterforskning, og saken ligger hos det lokale politikammeret. Utover dette kan jeg ikke kommentere saken, sier operasjonsleder i politidistriktet til Dagbladet.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med det lokale politikammeret, eller den siktede.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!