MDG-politiker trekker seg fra alle verv

Tatt med 0,5 gram marihuana og siktet for brudd på narkotikaloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet gjennomførte fredag ettermiddag en politiaksjon der en person ble anholdt og siktet for brudd på narkotikaloven.

Dagbladet fikk søndag ettermiddag bekreftet at den siktede er listetopp i MDG, og ble valgt inn i kommunestyret i år.

Etter det Dagbladet erfarer ble politikeren tatt med 0,5 gram marihuana. MDG-representanten har foreløpig ikke fått utnevnt advokat.

Styret i kommunestyrerepresentantens lokallag har i dag blitt informert av den siktede at vedkommende trekker seg fra alle verv i partiet, og vil søke om fritak fra kommunestyret.

Dette på bakgrunn av siktelsen om brudd på narkotikaloven. Saken ble først omtalt i lokale medier.

- Veldig alvorlig - Vår kommunestyrerepresentant beklager sterkt det som har skjedd, og angrer på det vedkommende har gjort, sier MDGs partisekretær Lars Gaupset til Dagbladet.

- Hvor problematisk er dette for partiet?

- Det er en alvorlig sak at en av våre kommunestyrerepresentanter bryter loven. Det tar vi på det største alvor. Vårt hensyn er å ivareta interessene til partiet og tilliten velgerne har gitt oss, men også å ivareta interessene til en person som befinner seg i en veldig vanskelig situasjon, svarer Gaupset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.