Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG-Rasmus trygler KrF-Hareide om å begå utroskap

- Nå må KrF prioritere det de kaller skaperverket. 

BER OM AT KrF SNUR: MDG-general Rasmus Hansson håper KrF snur i siste sekund og ikke velger verken høyre eller venstre-siden i norsk politikk. 
BER OM AT KrF SNUR: MDG-general Rasmus Hansson håper KrF snur i siste sekund og ikke velger verken høyre eller venstre-siden i norsk politikk.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lørdag møtes KrF til landsstyremøte - hvor det store diskusjonstemaet er om KrF skal støtte høyresiden i norsk politikk eller venstresiden.

MDG-talsmann Rasmus Hansson håper møtet ender med at KrF ikke velger noen av delene.

- Hareides viktigste politiske kort er utroskap, og det må han spille på hvis han vil være en viktig spiller når regjeringskabalen legges neste høst, sier Hansson til Dagbladet.

Han har flere ganger før oppfordret til en grønn allianse bestående av de fire partiene SV, Venstre, Krf, og Miljøpartiet de Grønne etter Lofoten-modellen.

Målet er å danne en allianse som kan presse de to store blokkene i norsk politikk til å lytte til dem på klimapolitiske spørsmål hvis de vil ha støtte.

Nå, før skjebnemøtet i KrF, gjentar han ønsket sitt.

- Valget KrF må ta er ikke Jonas eller Erna, for det er som å velge mellom tussmørke eller tåke, men de må velge det de kaller skaperverket, altså miljøpolitikk. Vår instendige oppfordring til KRf er å ikke gi bort det viktigste forhandlingskortet sitt før forhandlingene begynner. Mitt råd til KrF er at de sier til Erna Solberg at hun må levere på det grønne feltet hvis hun skal ha håp om å få være sammen med Knut Arild også etter neste valg, sier Hansson.

- Tror du det du snakker om er realistisk?

- Den absolutte realismen er at det er et faktum at hvis de fire partiene går sammen om en bukett med klare miljøkrav, så må Høyre og Ap forholde seg til det. Hvis ikke må de gjøre det de aller nødigst vil gjøre, nemlig å avlsløre at de egentlig er helt like og gå sammen, sier han.

Han påpeker dessuten at småpartiene risikerer å tape mye på blind lojalitet. Her trekker han fram SV og den massive slitasjen de opplevde etter regjeringsdeltakelse med Ap som kroneksempelet.

SV har allerede sagt at de er åpen for en slik grønn allianse. Hanssons frieri til Venstre og KrF har så langt stått ubesvart.

Nå mener han diskusjonen mer aktuell enn noen gang, etter at regjeringen startet forhandlingene om neste års statsbudsjett ved å trosse Venstre og KrF og stille ulitmatum om viktige miljøspørsmål.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!