MDG-representant lot sønnen (5) trekke lodd om hvilket parti de skulle snakke med først

Sikret Ap makta videre i Årdal.

BLIR VARAORDFØRER: Sandra Opheim blir varaordfører i Årdal. Her er hun sammen med MDG-talsmann Rasmus Hansson. Foto: MDG
BLIR VARAORDFØRER: Sandra Opheim blir varaordfører i Årdal. Her er hun sammen med MDG-talsmann Rasmus Hansson. Foto: MDG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Miljøpartiet De Grønne (MDG) har sikret Arbeiderpartiet (Ap) makta videre i Årdal i Sogn og Fjordane, på tross av at Ap gikk tilbake med 30 prosentpoeng i mandagens kommunevalg.

Sandra Opheim fra MDG blir dermed varaordfører i kommunen. På en pressekonferanse i dag fortalte hun at hun lot sønnen Brage (5) trekke lodd om hvilket parti de skulle gå i samtaler med først, ifølge Sogn Avis.

- Brage trakk lodd og jeg tok bilde av det og sendte det til de andre - det var Arbeiderpartiet først. Det var helt innledende samtaler og ikke noe forhandlingspreget i det hele tatt. Vi sa da at vi trengte tid. Siden har partiet jobbet med dette, og vi har søkt råd sentralt, sa Opheim på pressekonferansen, ifølge lokalavisa.

- Tilfeldig Hun synes ikke det er noe spesielt ved dette.

- Nei, poenget var at det var helt tilfeldig hvem vi skulle snakke med først, vi var helt åpne. På bakgrunn av møtene og videre vurderinger, valgte vi å forhandle med Ap. Det var ikke tilfeldig, sier Opheim til Dagbladet.

Senterpartiets ordførerkandidat Aleksander Øren Heen er ikke av samme oppfatning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer