Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MDG, Sp og KrF foreslår egen klimalov

Miljøpartiet De Grønne har lenge gjort det klart at de vil kjempe for en klimalov. Nå er Kristelig Folkeparti og Senterpartiet med på laget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både MDGs Rasmus Hansson, Sps Marit Arnstad og KrFs Rigmor Andersen Eide foreslår nå en klimalov for å få fortgang i klimaarbeidet, skriver Dagens Næringsliv.

De tre stortingsrepresentantene håper på stortingsflertall for å be regjeringen sette ned et offentlig lovutvalg som skal utarbeide et forslag til en norsk klimalov. Målet er behandling i inneværende stortingsperiode.

Trolig kan et slikt forslag bli behandlet i energi- og miljøkomiteen på Stortinget allerede i første kvartal neste år, skriver avisen.

Hansson sa til NTB i oktober at han ville ta opp saken med Ap-leder Jonas Gahr Støre.

- Sier Ap ja, er det flertall for en slik lov, sa han.

Danmark innførte en tilsvarende lov i februar i år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling