MDG-politiker tatt av politiet:

MDG: Tar ikke avstand

MDG-toppen Rasmus Hansson gjør det klart at partiet ikke vil ta avstand fra MDGs stortingskandidat Trygve Tømmerås, som fredag kveld ble arrestert under en demonstrasjon.

AKSJONERER: Et titalls aktivister fra Extinction Rebellion har blokkert et veikryss i Oslo sentrum fredag 27. august. Mange lenket seg fast til en lastebil i krysset. Video: Edward Stenlund / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammen med et titall andre aktivister fra Extinction Rebellion gjennomførte MDGs stortingskandidat Trygve Tømmerås en klimademonstrasjon sentralt i Oslo i dag.

Rundt klokka 18.00 parkerte aktivistene en stor lastebil midt i veikrysset Hausmanns gate / Torggata. Rundt ti personer lenket seg fast til hverandre og til lastebilen, og måtte skjæres ut av metallrør for å frigjøres. Enda flere la seg på asfalten og lenket seg til hverandre.

Etter først å ha gitt flere muntlige pålegg til demonstrantene om å forlate stedet, gikk politiet til aksjon i 19.30-tida da ingen av demonstrantene etterkom pålegget. I alt 58 personer ble innbrakt av politiet, opplyser Oslo-politiet til Dagbladet.

Så seint som i 23-tida holdt politiet fremdeles på å frigjøre demonstrantene fra lenkene og innretningene de hadde brukt for å feste seg til hverandre og lastebilen.

MDG-politiker tatt av politiet

Én av demonstrantene som ble innbrakt av politiet, var MDG-politiker Trygve Tømmerås. Han er andre stortingskandidat i Telemark, og gjorde det på forhånd klart overfor Dagbladet at han hadde en plan om å bli arrestert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer