MDG-topp fortviler: Får ikke sette ned bompengene i Oslo

Oslo og Akershus vil gi bompengefritak for lastebiler på biogass. Saken er lagt i Frp-statsråd Jon Georg Dales skuff, hevder de.

VIL GI RABATT:Byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad åpnet mandag Oslos første selvkjørende bussrute, linje 35, mellom Kontraskjæret og Vippetangen. I dag er det stort sett bare busser som går på biogass i Oslo, det ønsker Hermstad å gjøre noe med. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL GI RABATT:Byråd for miljø og samferdsel Arild Hermstad åpnet mandag Oslos første selvkjørende bussrute, linje 35, mellom Kontraskjæret og Vippetangen. I dag er det stort sett bare busser som går på biogass i Oslo, det ønsker Hermstad å gjøre noe med. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MDG og Frp er i utgangspunktet ikke politiske bestevenner, men nå er forholdet på frysepunktet. Bakgrunnen er at styringsgruppen i Oslopakke 3 allerede i januar vedtok at de ville gi fritak for biogassdrevne lastebiler i bomringen rundt hovedstaden.

Siden har den ligget i Jon Georg Dales (Frp) skuff i samferdselsdepartementet. Hevder i hvert fall byrådsvikar Arild Hermstad (MDG).

- Ta seg en pille

Mens Dale selv sier at det er opp til Stortinget og viser til Statens vegvesen.

- Da må Jon Georg Dale ta seg en pille. Nå må samferdselsministeren ta ansvar selv og slutte å skyve andre foran seg. Han vet like godt som oss at dette er forhandlet fram av tre parter, der staten er en av partene. Styringsgruppen har vedtatt at vi ønsker rabatt for biogass og har bedt staten ordne dette. Så har ikke Jon Georg Dale gjort noen ting, og nå får vi beskjed om at vi må vente på utredninger i årevis, dundrer Hermstad til.

Dale er forundret over anklagene og ber i stedet MDG se på muligheter for å gjennomføre kutt i Oslopakke 3, blant annet å droppe arkitektkonkurranser for nye T-banestasjoner, slik at bompengene kan settes ned for alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer