MDGs toppkandidat vil forby reklame for forbrukslån og innføre rentetak

MDG-topp om forbrukslån: «Søkkrike menn tjener seg enda mer søkkrike på fattige alenemødre»

Une Bastholm (MDG) vil forby reklame for forbrukslån og innføre rentetak på 8,5 prosent.

- UHOLDBART: - De skor seg på andres ulykke og håver inn blodrente, sier Miljøpartiet De Grønnes (MDG) toppkandidat Une Bastholm om bankene som tjener milliarder på forbrukslån. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- UHOLDBART: - De skor seg på andres ulykke og håver inn blodrente, sier Miljøpartiet De Grønnes (MDG) toppkandidat Une Bastholm om bankene som tjener milliarder på forbrukslån. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt vanvittig, sier Une Bastholm, Miljøpartiet De Grønnes (MDG) toppkandidat i Oslo, og nasjonal talsperson for partiet.

Hun har lest Dagbladets artikler om banker og eiere som tjener milliarder på det raskt voksende markedet for forbrukslån - både rendyrkede forbrukslånsbanker som Bank Norwegian, Komplett Bank og ya Bank, men også etablerte «fullskala-banker» som DNB og Gjensidige Bank.

- Dette er søkkrike menn i slips og i sin beste alder, som tjener seg enda mer søkkrike på fattige alenemødre som ikke greier å betale husleia. Det er en helt uholdbar situasjon, sier Bastholm.

- Roper varsko

Både MDG, SV og Arbeiderpartiet vil nå skjerpe tiltakene for å få bukt med veksten i lån med skyhøye renter.

- De skor seg på andres ulykke og håver inn blodrente, sier Une Bastholm.

Hun kaller veksten i forbrukslån for «eksplosiv». På 12 måneder fram til april i år økte slike lån med hele 17 prosent, mens husholdningenes totalgjeld økte med 6,7 prosent.

- Flere økonomer roper varsko. Selv om regjeringen har gjort noen innstramminger det siste året og har et gjeldsregister på høring, er det ikke nok, sier Bastholm, som mener at to ting mangler:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.