MDG-topp raser mot Hadia: - Taktløst

Tommy Reinås mener Tajik har beklaget og modifisert sine opprinnelige uttalelser om MDG. Det avviser Ap-nestlederen at hun har gjort.

REFSES I TRØNDELAG: MDG sier Hadia Tajik ga sitt eget parti en verst tenkelig start på forhandlingene i Trøndelag med sine kommentarer om de grønne. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REFSES I TRØNDELAG: MDG sier Hadia Tajik ga sitt eget parti en verst tenkelig start på forhandlingene i Trøndelag med sine kommentarer om de grønne. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Da forhandlingene om makta i Trøndelag tok til i dag, var det en opprørt Tommy Reinås (MDG) som møtte opp til møtet med Arbeiderpartiet.

Og det var Ap-nestleder Hadia Tajik som Reinås raste mot.

Reinås hevder, ifølge Adressa, at Tajik ga både MDG og Ap en særdeles dårlig start på forhandlingene gjennom sitater til Dagsavisen i går:

«- Espen Barth Eide luftet nylig ideen om å styre med MDG nasjonalt. Hva tenker du om det?

- Det er ikke en aktuell problemstilling nå. Det er to år til stortingsvalget, og det mest naturlige er at vi samarbeider med Senterpartiet og SV», svarte Tajik.

Og disse ordene falt i svært dårlig jord hos Tommy Reinås, som mener Tajik med dette utelukker et regjeringssamarbeid med MDG i 2021.

- Jeg synes det er taktløst av Hadia Tajik å utelukke et samarbeid med MDG i regjering, i en stund hvor MDG er på vei til å bli et etablert styringsparti. MDG er med å styrer Stjørdal, Trondheim, Trøndelag og Oslo, utdyper Reinås overfor Dagbladet i dag.

- Gjensidig tillit og respekt

Reinås minner samtidig Hadia Tajik på at det er MDG sitter med makt over Trøndelag Ap på grunn av valgresultatet i fylket.

Han mener at Ap-nestlederen i realiteten gjør det klart at hun mangler tillit og respekt for MDG.

- Er det slik at Hadia Tajik mener at MDG ikke er styringsdyktige nok, etter alle de årene Ap har styrt Oslo, Trondheim, Trøndelag sammen? Er det slik at Hadia mener at MDG nå skal berge det rødgrønne utstillingsvinduet i Trøndelag, hvor MDG er på vippen - uten at man har gjensidig tillit og respekt for hverandre, spør Reinås.

ARBEIDERPARTIET: Nestleder i Ap, Hadia Tajik, nekter for at det er en fallitterklæring for årets valg, der Ap går ned med 8,6 prosentpoeng på landsbasis. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Unnskyldingsdebatt

Det er nåværende fylkesordfører Tore O. Sandvik som Reinås og MDG kan «berge» fordi partiet er på vippen i Trøndelag.

Tommy Reinås sier til Adressa at han har fått en beklagelse fra Arbeiderpartiet og at Sandvik fikk en «modifiserende» SMS fra Tajik i etterkant.

- Ja, de har beklaget. Og Hadia Tajik har sendt en sms der hun modifiserer sine uttalelser, sier Reinås til Adressa.

Tore O. Sandvik ønsker ikke å kommentere SMS-en overfor Dagbladet. Men Hadia Tajik opplyser til Dagbladet at sitatet hennes verken er blitt beklaget eller modifisert.

Hadia: - Bare å ringe meg

Ap-nestlederen forteller også at hun mener Tommy Reinås tolker litt vel mye inn i det ene sitatet hennes på valgkvelden.

- På spørsmål om hva jeg synes om å styre med MDG nasjonalt, svarte jeg som sant er at det ikke er en aktuell problemstilling nå. Det er det heller ikke, nå er det lokale løsninger det handler om, sier Tajik til Dagbladet.

Hun understreker at Reinås kan slå på tråden når som helst dersom han fortsatt lurer på hva hun faktisk mener om et samarbeid med MDG.

- Jeg har også formidlet dette direkte, men om han har flere spørsmål er han hjertelig velkommen til å ringe meg. Det bare registrerer jeg at han ikke har gjort. Dette han sier om styringsdyktighet og ikke er oppkonstruert. Jeg har ikke uttalt meg om det.