VIL HA BEDRE SEXUNDERVISNING: Arild Hermstad tror det kan gjøre noe med sextrakassering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL HA BEDRE SEXUNDERVISNING: Arild Hermstad tror det kan gjøre noe med sextrakassering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

MDG-topp vil ha bedre sexundervisning

Regjeringen må gjøre mer for å tøyle sextrakassering, sier MDGs nye nasjonale talsperson Arild Hermstad. Han retter pekefingeren mot unge gutter og menn.

– Det er en klar overvekt av menn blant dem som tråkker over grensen, både i historiene fra metoo-kampanjen, og i statistikken. Skal dette forebygges må seksualundervisningen styrkes, ikke minst blant unge gutter, sier Hermstad.

Landsmøtet i Miljøpartiet De Grønne vedtok søndag en resolusjon mot seksuell trakassering og netthets. Partiet vil ha en lov mot digitale seksuelle krenkelser og en egen ombudsperson som skal redusere terskelen for å varsle om hatefull atferd.

– Kvinner og minoriteter er mest utsatt for diskriminering, hets og hatretorikk på nett. Slik hatretorikk kan føre til voldelige handlinger og i det siste har vi sett et skred av overgrep på nett, sier Hermstad.

– Slik netthets er ikke bare et likestillingsproblem, men også et alvorlig demokratisk problem, fortsetter han.

Styrket seksualundervisning, som skal starte allerede i barnehagen, er et hovedgrep i MDGs plan mot seksuell trakassering. Undervisningen skal basere seg på "en bredere forståelse av seksuell grensesetting samt kjønnsroller satt i sammenheng med dagens pornografiindustri", fastslår partiet.