MDG-topp vil ha bedre sexundervisning

Regjeringen må gjøre mer for å tøyle sextrakassering, sier MDGs nye nasjonale talsperson Arild Hermstad. Han retter pekefingeren mot unge gutter og menn.

VIL HA BEDRE SEXUNDERVISNING: Arild Hermstad tror det kan gjøre noe med sextrakassering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VIL HA BEDRE SEXUNDERVISNING: Arild Hermstad tror det kan gjøre noe med sextrakassering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Det er en klar overvekt av menn blant dem som tråkker over grensen, både i historiene fra metoo-kampanjen, og i statistikken. Skal dette forebygges må seksualundervisningen styrkes, ikke minst blant unge gutter, sier Hermstad.

Landsmøtet i Miljøpartiet De Grønne vedtok søndag en resolusjon mot seksuell trakassering og netthets. Partiet vil ha en lov mot digitale seksuelle krenkelser og en egen ombudsperson som skal redusere terskelen for å varsle om hatefull atferd.

– Kvinner og minoriteter er mest utsatt for diskriminering, hets og hatretorikk på nett. Slik hatretorikk kan føre til voldelige handlinger og i det siste har vi sett et skred av overgrep på nett, sier Hermstad.

– Slik netthets er ikke bare et likestillingsproblem, men også et alvorlig demokratisk problem, fortsetter han.

Styrket seksualundervisning, som skal starte allerede i barnehagen, er et hovedgrep i MDGs plan mot seksuell trakassering. Undervisningen skal basere seg på "en bredere forståelse av seksuell grensesetting samt kjønnsroller satt i sammenheng med dagens pornografiindustri", fastslår partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer