MDG valgte forhandlinger med Ap og SV i Oslo: - Vanskelig å samarbeide med en klimaskeptiker

Det sier MDG om Frp og Carl I. Hagen.

MÅTTE SAMARBEIDET MED FRP:  Partiene i dagens Oslo-byråd har inngått budsjettsamarbeid med Frp. Samarbeidet med Frp nevner MDG som en av grunnene til at de valgte å nå starte forhandlinger med Ap og SV i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅTTE SAMARBEIDET MED FRP: Partiene i dagens Oslo-byråd har inngått budsjettsamarbeid med Frp. Samarbeidet med Frp nevner MDG som en av grunnene til at de valgte å nå starte forhandlinger med Ap og SV i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har brukt tida etter valget til å ha sonderinger med alle partier. Vi følte at vi fikk løftet mange klima- og miljøsaker i valget, og alle partier har vist vilje til å møte oss for å gjennomføre vår politikk, sier førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg i MDG Oslo til Dagbladet.  

Til slutt valgte de imidlertid å innlede forhandlinger med Ap og SV. - Det som gjorde at vi valgte å innlede forhandlinger med dem, er at vi føler vi kan få mest gjennomslag for vår politikk ved å samarbeide med Ap og SV. Og at et samarbeid med nåværende byråd forutsetter budsjettstøtte fra Frp, sier Nguyen Berg til Dagbladet.

- Hagen er klimaskeptiker Oslo styres i dag av Høyre, KrF og Venstre, mens de har inngått et budsjettforlik med Frp. En av de viktigste sakene for MDG i Oslo er nei til ny E18 som skaper mer biltrafikk. I tillegg vil de ikke ha biltrafikk innenfor Ring 1 i Oslo sentrum. Og satsing på sykkel da, selvsagt.

Det er tre grønne saker de nå tar med seg inn i forhandlingene.

- Frp ved Carl I. Hagen er uttalt klimaskeptiker og samarbeid med nåværende byråd forutsetter støtte fra Frp, sier Nguyen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.