MDG valgte forhandlinger med Ap og SV i Oslo: - Vanskelig å samarbeide med en klimaskeptiker

Det sier MDG om Frp og Carl I. Hagen.

MÅTTE SAMARBEIDET MED FRP:  Partiene i dagens Oslo-byråd har inngått budsjettsamarbeid med Frp. Samarbeidet med Frp nevner MDG som en av grunnene til at de valgte å nå starte forhandlinger med Ap og SV i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MÅTTE SAMARBEIDET MED FRP: Partiene i dagens Oslo-byråd har inngått budsjettsamarbeid med Frp. Samarbeidet med Frp nevner MDG som en av grunnene til at de valgte å nå starte forhandlinger med Ap og SV i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har brukt tida etter valget til å ha sonderinger med alle partier. Vi følte at vi fikk løftet mange klima- og miljøsaker i valget, og alle partier har vist vilje til å møte oss for å gjennomføre vår politikk, sier førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg i MDG Oslo til Dagbladet.  

Til slutt valgte de imidlertid å innlede forhandlinger med Ap og SV. - Det som gjorde at vi valgte å innlede forhandlinger med dem, er at vi føler vi kan få mest gjennomslag for vår politikk ved å samarbeide med Ap og SV. Og at et samarbeid med nåværende byråd forutsetter budsjettstøtte fra Frp, sier Nguyen Berg til Dagbladet.

- Hagen er klimaskeptiker Oslo styres i dag av Høyre, KrF og Venstre, mens de har inngått et budsjettforlik med Frp. En av de viktigste sakene for MDG i Oslo er nei til ny E18 som skaper mer biltrafikk. I tillegg vil de ikke ha biltrafikk innenfor Ring 1 i Oslo sentrum. Og satsing på sykkel da, selvsagt.

Det er tre grønne saker de nå tar med seg inn i forhandlingene.

- Frp ved Carl I. Hagen er uttalt klimaskeptiker og samarbeid med nåværende byråd forutsetter støtte fra Frp, sier Nguyen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer