MDG vil ha dramatisk priskutt

For hver krone regjeringen har brukt på å kutte bompenger har 10 øre gått til kutt i kollektivprisene. Nå inviterer MDG de andre partiene til å kutte prisene med 20 prosent.

BEDRE ALTERNATIV: Togene må både bli billigere og gå oftere skal de konkurrere med flyet, framholder MDG. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BEDRE ALTERNATIV: Togene må både bli billigere og gå oftere skal de konkurrere med flyet, framholder MDG. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kollektivprisene her til lands øker mer enn bensinprisene, og vi har veldig høye kollektivpriser i forhold til andre europeiske land. Det er en skandale. Spesielt for eldre, unge og dem med dårligst råd, som ikke eier egen bil og er avhengig av et velfungerende og billig kollektivtilbud, sier MDG-leder Une Bastholm.

I dag starter MDGs årsmøte og den lange grønne valgkampen som skal få partiet over sperregrensen.

Basthom har fått følge av Oslos samferdselsbyråd Lan Marie Berg for å fronte MDGs invitasjon til de andre partiene på Stortinget om å gjøre noe med kollektivprisene.

MDG foreslår å bruke 2,4 milliarder kroner på å redusere billettprisene på all kollektivtrafikk i Norge med 20 prosent.

- For hver krone som Erna Solberg og Frp har brukt på å kutte bompenger siden 2013, har hun brukt fattige 10 øre på å redusere billettprisene i kollektivtrafikken, sier Lan Marie Berg, og viser til en utregning MDG selv har foretatt.

Den viser at regjeringen har brukt 6 milliarder siden 2013 på å fjerne bompenger mens 600 millioner kroner har gått til reduserte billettpriser for kollektivreisende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer