MDG vil ha slutt på all cruisetrafikk i Oslo

Får MDG det som de vil etter valget, skal cruisebåter ikke lenger få legge til kai i hovedstaden.

VIL ENDRE KAIA: Hanna Marcussen og Lan Marie Berg, begge fra MDG viser fram cruisekaia ved Akershus festning. I stedet for kai vil de ha grøntområder, badeplasser og lekeplass. Foto: Bjørn Langsem
VIL ENDRE KAIA: Hanna Marcussen og Lan Marie Berg, begge fra MDG viser fram cruisekaia ved Akershus festning. I stedet for kai vil de ha grøntområder, badeplasser og lekeplass. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker at vi skal slutte å ha cruiseskip i Oslo fra 1. januar 2022. Grunnen er at det er idiotisk å la svære gigantiske cruiseskip blokkere de fineste arealene vi har i byen vår. Vi ønsker å bruke områdene til andre ting som for eksempel fine grøntområder, sier Lan Marie Berg (MDG), i dag byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

Hun presenterer det nye valgløftet for hovedstaden sammen med partikollega Hanna Marcussen på cruise-kaia nedenfor Akershus festning, innerst i Oslofjorden. Her er rundt 100 meter med kaiplass innrammet av høye gjerder.

- Det er ganske store arealer som stenges av for folk flest. Mye areal går også med til asfalt, for å ha plass til bussene som frakter cruiseturistene rundt, sier Marcussen.

I stedet ønsker MDG-politikerne mer grønt, restauranter, benker, lekeplasser og flere badeplasser.

- Særlig badeplasser har vi de siste åra sett et utrolig stort behov for flere av, sier hun.

Rammer turismen

I Oslo er det fire steder cruisebåtene kan legge til, to av dem er satt av bare til cruisetrafikk. Ifølge MDG-toppene er det rundt 100 cruiseankomster i året, de fleste om sommeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer