HETS : MIljøpartiet De Grønnes representant i kommunestyret i Snillfjord, så seg nødt til å flytte fra bygda etter hets. Foto:Tore Wuttudal / NN / Samfoto
HETS : MIljøpartiet De Grønnes representant i kommunestyret i Snillfjord, så seg nødt til å flytte fra bygda etter hets. Foto:Tore Wuttudal / NN / SamfotoVis mer

MDGs toppkandidat ser seg nødt til å flytte etter hets

Johnny Elshaug og familien ble utsatt for hets under valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Johnny Elshaug ble valgt inn som Miljøpartiet De Grønnes (MDG) ene representant til kommunestyret i Snillfjord Men på grunn av hets ser han seg nødt til å ta med seg familien, og flytte fra bygda, skriver Avisa Sør-Trøndelag.

Avisa skriver bakgrunnen for flyttingen er at Elshaug og familien ble utsatt for hets før valget. Elshaug bekrefter dette overfor Dagbladet.

Trekker seg på grunn av hets - Ja, det stemmer at jeg trekker meg på grunn av hets, men jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det, sier han.

Eldshaug og familien ble utsatt for hets etter at partifelle Livar Ramvik tok bilder av private eiendommer og mistenkte grunneierne for miljøforurensning.

I alt ble fem saker rapportert til Snillfjord kommune. Kommunen kom med anmodning om opprydning til to av grunneierne.

MDGs valgkamp Mange av innbyggerne i Snillfjord reagerte på MGDs valgkamp og Elshaug og Ramvik ble begge utsatt for hets og sjikane av ulik karakter.

Steffen Kvande er nå valg inn som lokallagsleder for Snillfjord MDG, etter Elshaug. Han har forståelse for Elshaugs avgjørelse.

- Det er veldig synd at han flytter. Vi er så få her i bygda, så når er hel familie flytter merker vi det godt. Han er en veldig real kar og jeg har full forståelse for hans avgjørelse, sier Kvande.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram