... med 12 millioner liter olje ombord

Det brasilianske oljerigg-fartøyet ligger med styrbord side nesten under vann og rundt 12 millioner liter olje ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oljeletingsfartøyet P-34 ligger nå 350 kilometer nord for Rio de Janeiro, i det oljerike området Campos Basin. Det statlige brasilianske selskapet

Petrobras, som eier P-34, har evakuert 76 mann over til andre plattformer fra skipet. Alle har sluppet uskadde fra dramaet ombord på det 240 meter lange oljeskipet.

Oljerigg-fartøyet begynte å få slagside i helga etter at hele skipet plutselig ble mørklagt. Det har ikke vært eksplosjoner eller branner ombord. Nå ser det ut til at fartøyet har stabilisert seg, men det er fortsatt fare for at ripa kommer under vann og at hele skroget går rundt.

Det er andre gang på tyve måneder at en av plattformene til Petrobras forulykker. P-34 er det eldste oljerigg-fartøyet som Petrobras har, og ingeniører og redningsarbeidere kjemper nå for å redde skipet. Hvis båten synker, er det nesten 900 meter ned til havbunnen.

Plattformen produserer 45 millioner liter olje per dag, i tillegg til flere hundre kubikkmeter naturgass, ifølge Petrobras.

PÅ SIDEN: 76 personer ble evakuert da fartøyet begynte å legge seg over.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer