- Med 20 vådeskudd, kan vi tenke oss at treningen ikke er god nok

Abid Raja (V) mener justisministeren må bli bedre på å informere Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Så langt i år har det vært 20 tilfeller av vådeskudd i politiet. Tilsvarende tall for 2011 var 4. Likevel insiterer både politi og regjering på å opprettholde den midlertidige bevæpninga.

Det som skulle være en "midlertidig bevæpning" har nå vart i 289 dager. Onsdag møttes Abid Raja (V), bystyrekandidat Aina Stenersen i Oslo Frp og leder av Politiets fellesforbund Sigve Bolstad, til debatt fra Valgboden om midlertidig bevæpning.

- Jeg tror ikke det er noen grunn til bekymring. Om man går fra en midlertidig bevæpning til en generell bevæpning, så kommer de kriminelle til å bære våpen uansett, sier Bolstad.

- Vi burde høre på fagfolk Bystyrekandidat Aina Stenersen (Frp) i Oslo, har vært en av de ivrigste forsvarerne av en fortsatt midlertidig bevæpning.

- Jeg var utsatt for grovt overfall da jeg var 16 år, og siden da har jeg vært en stor støtter av politiet. Politiets fellesforbund har gitt klar beskjed om at de ønsker generell bevæpning, og jeg mener vi burde høre på fagfolk, sier Stenersen.

- Ikke godt nok trent Abid Raja (V) understreker at det er ingen politimestere i Norge som ønsker en generell bevæpning, og mener man burde legge bedre til rette for framskutt lager.

- Vi vet jo at det har vært 20 vådeskudd så langt i år, så vi kan jo tenke oss at våpentreningen ikke er god nok, sier Venstre-politikeren.

MIDLERTIDIG?: Abid Raja (V), bystyrekandidat Aina Stenersen i Oslo Frp og leder av Politiets fellesforbund Sigve Bolstad møttes til debatt fra Valgboden om midlertidig bevæpning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MIDLERTIDIG?: Abid Raja (V), bystyrekandidat Aina Stenersen i Oslo Frp og leder av Politiets fellesforbund Sigve Bolstad møttes til debatt fra Valgboden om midlertidig bevæpning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Fremskrittspartiets Aina Stenersen sier politiet er godt nok trent, til å håndtere bruken av våpen i tjeneste.

- Vådeskuddene er uheldige, og justisminister Anundsen ber om at det blir innrapportert. Politiet i Oslo trenger å møte gjerningsmenn med gode våpen. Jeg føler meg også tryggere når politiet har våpen som kan møte truslene i Oslos gater, sier hun.

- Må informere bedre Abid Raja mener det er på tide at justisminister Anders Anundsen informerer Stortinget bedre.

- Jeg forventer at når vi snart når ett år med midlertidig bevæpning, så må justisministeren komme til Stortinget og informere om hva som ligger til grunn for ønsket, sier Raja.

Han understreker at det ikke er justisministeren selv som har informert stortinget om det store antallet vådeskudd.

- Det er heller ikke justisministeren som har fortalt Storinget og offentligheten om disse vådeskuddene, det er det pressen som har avdekket, sier Venstre-lederen.

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden i vårt live-studio på nett.

Om du ønsker å delta i debatten, bruk emneknaggen #dbvalg15 på twitter.