Med alle fullmakter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland ønsket landsmøtedelegatene god reise hjem etter at de hadde gitt ham og partiledelsen alle de fullmakter den hadde bedt om. Det er gått et år siden Jagland ga fra seg regjeringsmakten, og landsmøtet kunne ha markert misnøye med den uortodokse 36,9-manøveren. Isteden fikk partiledelsen støtte også her. Nå er partiet offisielt brakt inn i sentrum av det norske politiske landskapet med muligheter for å samarbeide til alle sider og med alle unntatt Fremskrittspartiet.
  • Dette er resultat av et langvarig politisk prosjekt. Jagland sammenlikner med prosessene som de siste årene er blitt gjennomført med suksess i andre sosialdemokratiske partier i Europa. Det bidro til å gjøre prosjektet populært hos delegatene i Folkets hus at det passer som hånd til hanske med Jaglands kortsiktige behov i det aktuelle kaoset rundt statsbudsjettet for neste år.
  • Ved avslutningen av landsmøtet argumenterte Jagland mot at dette er en høyredreining. Det kunne han ha spart seg. Det er bare fordi også Jagland sliter med retorikken fra i går at han bruker krefter på å benekte det som er innlysende ut fra den virkelighet som alle våre partier springer ut fra.
  • Jagland har brukt landsmøtet til å markere ansvarlighet, vilje til kompromisser og åpenhet overfor alle som vil bidra til å få politikken til igjen å handle om saker folk er opptatt av. På møtets siste dag fikk han god hjelp til å markere dette av professor Johs. Andenæs som advarer politikerne mot å drive et politisk svarteperspill menigmann ikke forstår.
  • Med landsmøtestempel på moderniseringsprosjektet må partiledelsen vise at den er i stand til å gjøre seg nytte av handlefriheten og fullmaktene ved å gripe mulighetene som byr seg til å bringe Arbeiderpartiet i posisjon igjen. Vi mener dette nå vil være til fordel for landet og bidra til å hindre at norsk økonomi må slite med strafferente i lang tid på grunn av en svak regjering i strid med seg selv og verden rundt oss.