KOM MED GARANTI: Libe Rieber Mohn klasket til med skikkelige valgflesk da hun debuterte til valgkampduell med Høyres Fabian Stang under TV2s valgkampprogram "Møt folket" mandag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .
KOM MED GARANTI: Libe Rieber Mohn klasket til med skikkelige valgflesk da hun debuterte til valgkampduell med Høyres Fabian Stang under TV2s valgkampprogram "Møt folket" mandag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

- Med Arbeiderpartiet ved makten blir det ikke eiendomsskatt i Oslo

Aps Libe Riber-Mohn med ny velgergaranti i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Den omstridte eindomsskatten var et av temaene under valgkampens første tv-debatt.

I programmet «Møt folket» var det duket for debatt mellom kommunepolitikere fra Os, Bergen, Tromsø og Oslo.

Ap-garanti Førstekandidat for Arbeiderpartiet i Oslo, Libe Rieber-Mohn, brukte anledningen til å komme med en ny velgergaranti.

- Det er opp til hver enkelt kommune hvorvidt de vil benytte seg av eiendomsskatt. Med Ap ved makten i Oslo blir det ikke eiendomskatt her i byen. Vi går til valg på at det, sier Rieber-Mohn.

- Det er viktig å si det, for Frp og Høyre forsøker å tegne et bilde at vi kommer til å innføre eiendomsskatt likevel, legger hun til.

Velkommen etter
Oslo-ordfører Fabian Stang ønsket Arbeiderpartiet velkommen etter.

- Det er gledelig om Arbeiderpartiet ønsker å gjennomføre det vi har ment i årevis. Vi mener at eiendomsskatt er tull i en by som tjener så mye, sier Stang.

- Har penger nok
På spørsmål fra TV2s Oddvar Stenstrøm om det var noe Ap nå gjør for å vinne valget, svarte Rieber-Mohn følgende:

- Hovedgrunnen er at vi ser at vi har nok handlingsrom til å gjøre det vi vil. Regjeringen har bevilget nok penger. I tillegg har vi vannkraft, noe som gjør at vi kan ta ut milliardoverskudd årlig, sa hun.

Velgergarantien fra Oslo Aps førstekvinne falt i god jord hos Høyres byrådslederkandidat i Bergen, som gjerne ser at Ap snur i byen.

- Vi har eiendomskatt. Snakk med dine partivenner i Bergen, forklar dem at det er dyrt nok å bo i Bergen, sa Monica Mæland i respons til Rieber-Mohn.

- Ingen digger skatt
TV2s oversikt viser at Senterpartiet er best på å innføre eiendomsskatt, tette etterfulgt av Ap. 81 prosent av alles Sps kommuner har eiendomsskatt. For Ap er tilsvarende tall 80 prosent. Også Høyre og Frp har en høy andel av sine kommuner som tar inn eiendomsskatt. 47 prosent av antall kommuner som har eiendomskatt av Frp-kommunene.

KOMMUNEPOLITIKK Det ble en opphetet, men rotete start på valgkampen da TV2 åpnet valgkampkalaset med blant andre ordfører i Oslo Fabian Stang (H), Aps byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn, ordfører i Salangen Ivar B. Prestbakmo (sp), ordfører Terje Søviknes og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KOMMUNEPOLITIKK Det ble en opphetet, men rotete start på valgkampen da TV2 åpnet valgkampkalaset med blant andre ordfører i Oslo Fabian Stang (H), Aps byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn, ordfører i Salangen Ivar B. Prestbakmo (sp), ordfører Terje Søviknes og kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det er ingen som sitter her som digger eiendomskatt. Den viktigste argumentasjone er at ingen liker den, men den gir en mulighet til å tilby bedre velferdstjenester. Dette samfunnet er bygget opp på at man bidrar til fellesskapet. Dessverre så er det nødvendig for å få inn mer penger, sier ordfører i Salangen, Ivar B. Prestbakmo.

Valgkampen i år vil naturlig nok være preget av terrorangrepet 22. juli. Libe Rieber-Mohn sier i etterkant av debatten at det på sett og vise var godt å være i gang igjen.

- Men det er selvsagt krevende i den situasjonen Arbeiderpartiet er i, og at man må starte valgdebatten før minnemarkeringen, sier Rieber-Mohn.

OSLO-DUELL: Libe Rieber Mohn havnet i en Osloduell med Høyres Fabian Stang under TV2s valgkampprogram "Møt folket" mandag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
OSLO-DUELL: Libe Rieber Mohn havnet i en Osloduell med Høyres Fabian Stang under TV2s valgkampprogram "Møt folket" mandag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer