Han overtok jobben til Kirill som ble funnet død i Smutthullet:

Med avrevet hånd overlevde Aleksander (31) med et nødskrik

- Jeg trenger ingen erstatning. Jeg trenger bare en protese slik at jeg kan jobbe, sier Aleksander (31) til Dagbladet.

ULYKKESBÅTEN: Alexander overtok jobben etter sjømannen som ble funnet i en trål i Smutthullet, men var nære på ved å lide samme skjebne. Video: Øistein Norum Monsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ODESSA (Dagbladet): - Det er så grusomt. Det gjør så vondt. Jeg vet jo at det kunne vært han, sier den 30 år gamle kona til Aleksander, mens hun kjemper mot tårene. Like ved står datteren på fem år.

- Ja, jeg vet at jeg var heldig, sier Aleksander. Sammen ser de på klærne til den døde krabbefiskeren Kirill Fillippov.

Det var tirsdag politiet endelig svarte på et spørsmål Dagbladet hadde stilt lenge: hvem var det mystiske liket som ble funnet av en norsk tråler i Barentshavet 4. april?

Da hadde allerede Aleksander og en rekke andre sjøfolk bekrefter overfor Dagbladet at det var Fillippov den norske tråleren «Remøy» hadde funnet.

Spøkelseshånd

- Jeg hørte hva som hadde skjedd. Det gjorde inntrykk. Men jeg trodde aldri det samme skulle skje med meg, sier Aleksander til Dagbladet.

Vi møter Aleksander i en liten landsby, cirka en time utfor den ukrainske byen Odessa. Aleksander har et klart blikk. Håret er kort. På høyre side av kroppen er det et tomrom der hvor hånda var. Han hilser litt keitete, er ennå ikke vant til å bruke venstrehånda.

- Jeg føler høyrehånda hele tiden. Den knyter og åpner seg. Det er litt rart. Akkurat som om jeg vandrer med en spøkelseshånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer