Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med barn på samvittigheten

Det skal visstnok ikke være enkelt å være pappa. Også Barneombud Trond Waage har dårlig samvittighet. Har han grunn til det?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dårlige fedre har kommet ut av skapet de siste dagene. Først var det Bjarne Håkon Hanssen som ikke så barna på flere uker. Deretter var det Lars Sponheim som stolt fortalte at han så barna nesten hver helg.

I dag forteller Trond Waage at han er hjemme, men at han likevel mentalt er på jobben.

Reaksjonene strømmer inn i vår debatt som du fortsatt kan delta i.

Barneombudet sier at menn må være mer pappa. Men selv har han altså dårlig samvittighet.

Bare fysisk til stede

49-årige Trond Waage har tre jenter: Selma (1/2), Nora (2) og Trine (16).

- Det hender nok at jeg ikke alltid er mentalt tilstede sammen med barna mine, selv om jeg er i samme rom som dem, sier han til VG i dag.

Barneombudet jobber to kvelder overtid i uka. I tillegg har han 40-50 reisedøgn i året, foredrag og mediaopptredener. På kontoret holder han arbeidstida fra ni til fire, men hjemmejobbinga sliter på samvittigheten.

Likevel mener Waage at karrierefedre har et ansvar som rollemodeller for andre.

Les hva pappaene Bjarne Håkon Hanssen og Lars Sponheim sliter med. Sponheim har gitt barna vetorett, og de kan når som helst avslutte hans karriere. Hanssen ser barna hver fjerde eller femte uke, og angrer ikke på at han har prioritert politikken.

Møkkagraving og dårlige fedre

Vi har spurt leserne om hva en god far er, og innleggene har ikke latt vente på seg.

- Hanssen og Lars Sponheim tilhører tydeligvis den gamle sorten som mener at barna er kvinnens ansvar, noe som er litt underlig tatt i betraktning hvilken partier de tilhører. De bør ikke bli overrasket dersom barna får et meget kjølig forhold til dem etterhvert, skriver Lasse.

- Hva er vitsen med å lage barn hvis du ikke er har tid til å ta deg av dem, spør Anne Lene.

Innsender Liberaler mener debatten er total skivebom:

- Å henge ut enkeltpersoner som dårlige fedre er patetisk. Er forresten kvinnelige politikere bedre til å holde kontakt med barna sine? Hvorfor får vi ikke høre om familielivet til Valgerd når dere er så godt i gang?

- Hvorfor er det bare jentene som skal ha en mening om dette? Fordi vi er moderlige og aldri velger bort barna? Jeg håper virkelig det er noen menn der ute som har noen meninger om Hansen- og jeg vet at også kvinner i politikken har gjort de samme valgene. Men de kvinnene er det vel helt tabu å snakke om, skriver politisk rådgiver Åshild Mathisen i KrF på e-post.

Trine mener mer om politikeren Sponheim:

- Hvis han er en like god far som politiker så bør han skjerpe seg- enormt, skriver hun.

Vampus mener barna ikke er helt til å stole på i spørsmålet om det er greit at pappa jobber mye:

- Tror de virkelig at barn fra 7 år og oppover er så «voksne» at de tar den debatten med en pappa de ikke kjenner, spør innsenderen.

Og mange mener media har startet en ondskapsfull kampanje:

- Dette er bare rein møkkagraving fra Dagbladet og VGs side, der de forsøker å henge opp enkeltpolitikere, skriver Liberaler.

Hva mener du om papparollen og denne debatten? Delta med dine meninger!

<B>BARNEOMBUDET:</B> I barnehagen. Mener du karrierefedre bør gå foran som gode rollemodeller for andre fedre? <a href=http://debatt.dagbladet.no/debatt/discussion.html?board_id=2000313222>Delta i debatten!</a>
<B>VALGERD:</B> Hva med henne, hvorfor er det ingen som graver i karrieremødres hverdag, undrer debattantene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!