Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med bismak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Statsadvokaten i Hordaland har besluttet at de sju bumerangsakene etter politivoldforskningen i Bergen skal fremmes med påstand om frifinnelse. Det er en fornuftig avgjørelse etter den overbevisende kjennelsen i Høyesterett. Få vil være tjent med en langvarig ny rettssak, og det er viktigere at sakene nå får en rask og verdig avslutning.
  • Men sakene og den etterfølgende kampen for gjenopptakelse har vist at det kan være så som så med rettssikkerheten for den lille mann når politiet er involvert som motpart. Vi håper og tror at bergenspolitiet har lært av saken, selv om deres talsmenn fortsatt mener at de både er uskyldige i voldsbruk og kameraderi. Slik sett har sakens utgang gjort politiet til den store taperen. Det er det ingen grunn for noen til å glede seg over. Derfor er dette en seier med bismak, som de tidligere dømtes forsvarer sier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!