- Med den nye avtalen er det elevene som blir taperne

Lektor Bjørn Ove Thue (39) sa opp jobben i protest. Fra skolestart kan over 90 000 lærere gå ut i streik.

OPPGITT: Bjørn Ove Thue (39) jobbet i åtte år ved Møglestu videregående skole i Lillesand. Han valgte å levere sin oppsigelse da Unio og KS ble enige om mer kontortid for lærerne. Foto: Tomm W. Christiansen
/ Dagbladet
OPPGITT: Bjørn Ove Thue (39) jobbet i åtte år ved Møglestu videregående skole i Lillesand. Han valgte å levere sin oppsigelse da Unio og KS ble enige om mer kontortid for lærerne. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I den nye avtalen skal vi jobbe like mye som før, så dette er ikke en protest mot å jobbe mer. Men avtalen tar fra oss friheten til å velge hvor og når arbeidet skal utføres. Dermed er avtalen først og fremst en mistillitserklæring fra vår arbeidsgiver, fastslår Thue.

Fram til onsdag i neste uke skal lærerne si sin mening om den nye arbeidstidsavtalen i en uravstemning. Stemmer mer enn to av tre lærere nei, blir det streik.

Siden Unio kommune 26.mai valgte å akseptere meklingsmannens skisse til arbeidstidsavtale for skolen, har lærere over hele landet uttrykt sin misnøye både i avisoppslag og på sosiale medier. Mange lærere deltok i en landsomfattende kritt-aksjon, ved å tegne et stort «nei» med kritt i skolegården.

- Da jeg begynte å jobbe som lærer for åtte år siden ble jeg svært imponert over mine kollegers arbeidsmoral og idealisme. Vi hadde da, som nå, en arbeidsuke på 43,5 timer, men i tillegg valgte de fleste å være tilgjengelige for sine elever på epost og telefon hele døgnet, sier Thue.

Da en elev ringte sin lærer på Møglestu kl sju om morgenen og sa han hadde kranglet med foreldrene og derfor ikke fikk penger til bussen, måtte han ikke vente til kontoret åpnet, forteller Thue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer