Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med denne monstertorsken slo Marica en 46 år gammel verdensrekord

- Det var «kul», sier svensken.

KJEMPE: Torsken Marica Eriksson (t.v) dro opp i dag, slår alle rekorder. Til høyre er hennes far Mikke, som også var med på turen. Foto: Johan Mikkelsen/Nordic Sea Angling.
KJEMPE: Torsken Marica Eriksson (t.v) dro opp i dag, slår alle rekorder. Til høyre er hennes far Mikke, som også var med på turen. Foto: Johan Mikkelsen/Nordic Sea Angling. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det måtte en svensk kvinne til for å ta den 46 år gamle verdensrekorden i torskefiske for kvinner.

Marica Eriksson (35) fra Uddevalla skriver seg nemlig inn i historiebøkene med monstertorsken hun tok ved Sørøya i Vest-Finnmark søndag.

Den veide ikke mindre enn 38 kilo, eller 83 pund.

- Det er absolutt «kul», kvitterer svensken.

- Hva tenkte du da det nappet?

- Jeg skjønte at den var stor, men ikke at den var så stor, sier hun. 

Fisketuren var hennes andre i Norge. Da hun fisket i Lofoten i fjor, fikk hun en torsk på 25 kilo. Det er den største hun har fått - fram til nå.

Hun og faren Mikke var alene i båten da fisken beit, men oppholdet i Finnmark er arrangert gjennom fisketurselskapet Nordic Sea Angling, som stiller med egne fiskeguider. 

-  Dette er virkelig en diger fisk og en fantastisk fangst. For å gjøre det hele enda bedre fikk også faren hennes en 30-kilos, sier guide Johan Mikkelsen i det svenske selskapet til hooked.no, som først omtalte saken.

Fiskerne fikk bare to timer på seg på sjøen før været ble så dårlig at de måtte i land, men hadde utrolig fiskelykke på den korte tiden. På øya ligger Hasvik kommune, som markedsfører seg som «storfiskens rike».

Søndagens rekordtorsk er ikke den eneste historiske fisken som er tatt opp der. Det er også verdens til nå største torsk tatt på stang, skriver hooked.

Den tidligere verdensrekorden for kvinner ble ifølge nettstedet tatt av Sophie Karwa utenfor Massachusetts i USA i 1970.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!