- Med det jeg vet nå, var det en åpenbar feivurdering

Enhetslederen ved Små Enheter angrer på at han takket nei til en av voldsalarmene politiet tilbød barnevernsinstitusjonen.

DREPT PÅ JOBB:Miiljøterapeuten Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på jobb av en 15 år gamle jente natt til tirsdag 28. oktober i 2014. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT PÅ JOBB:Miiljøterapeuten Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept på jobb av en 15 år gamle jente natt til tirsdag 28. oktober i 2014. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enhetsleder på Små Enheter, Harald Persson, forklarer seg i retten nå.

Små Enheter har fått sterk kritikk fra flere hold etter at drapet skjedde.

Persson har forklart seg om sikkerhetsopplegget rundt den 15-år gamle jenta som tok livet av Anna Kristin Gillebo Backlund på institusjonen natt til 28. oktober i fjor.

Etter en episode 19. juli i fjor, der jenta hadde gått amok med en machete hun hadde smuglet med seg inn på institusjonen, fikk Små Enheter tilbud om to trygghetsalarmer, som fører til at politiet rykker ut umiddelbart til stedet om de utløses.

Persson tok to beslutninger: Små Enheter skulle bare ha en alarm, ikke to, som de ble tibludt. Og alarmen skulle ligge på et eget rom, ute av syne for 15-åringen.

- Vi ble tilbudt to alarmer, jeg besluttet at vi skulle ta én. For det første er det da aldri tvil om at alarmen er der den skal være.

- Politiet gjorde et poeng av at hvis de så at vi hadde en alarm som gikk rett til politiet, ville det bli en trigger for 15-åringen igjen. De ville ikke ha en 19. juli-episode igjen. Jeg ville derfor at vi skulle holde det skjult for henne at vi hadde en alarm som gikk rett til politiet. Jeg besluttet derfor at voldsalarmen skulle ligge på en fast plass på personarommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.