Med disse brillene kan du ta i mot videosamtale, få veibeskrivelse og sjekke ting på nettet

Nye Google-briller gir deg internett på nesa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du ofte irritert deg over at du ikke rekker å ta opp telefonen for å ta bilde av noe som er kult akkurat der og da? Nå utvikler Google nye briller som de planlegger at skal gjøre alt enklere.

Google kom med en liten forhåndstitt på det de kaller sitt «Prosjekt Glass» i dag på sin egen platform Google Plus.

Enklere teknologi Søke-giganten la også ut en video på YouTube, der de viser hvordan de tenker at du kan bruke brillene. I videoen vandrer en mann rundt om i New Yorks gater og bruker sømløst Google Maps for å finne veien, sjekker informasjon, tar bilder og kommuniserer med venner.

Han tar seg også en videosamtale med en jente i solnedgangen.

Brillene er fremdeles i test-stadiet og er ikke tilgjengelig for salg ennå.

- Vi deler denne informasjonen nå fordi vi vil begynne å kommunisere og lære av deres verdifulle innspill. Vi har derfor tatt et par bilder for å vise hva teknologien kan se ut som og laget en video som demonstrerer hva du vil få mulighet til å gjøre, skriver Google X-teamet.

Futuristisk Brillene ser ikke ut som hipster-brillene man har begynt å bli vant til, men har et mer futuristisk utseende. Ifølge New York Times vil brillene dessuten komme i et titalls ulike fasonger, i tillegg til en versjon som skal kunne settes på vanlige briller.

Enkelte av funksjonene man får innblikk i, minner litt om Siri fra iPhone 4S ettersom du har muligheten til å kommandere brillene med stemmen. Brillene skal visstnok også fungere som 7. sans og musikkavspiller.

FUTURISTISK: Slik skal brillene se ut. Foto: Google
FUTURISTISK: Slik skal brillene se ut. Foto: Google Vis mer

For folk som misliker at folk snakker i minimalistiske headset på offentlige steder (slik at det ser ut til at de snakker med seg selv), vil nok få problemer med folk som går rundt og kommuniserer med en venninne gjennom brillene.

Men New York Times-kommentator Nick Bilton skriver at folk han har snakket med som har sett brillene på nært hold, sier at brillene frigjør folk fra teknologi.

- De gjør teknologien lettere. Om du vil ta et bilde, slipper du å rekke hånda ned i bukselommen og ta opp telefonen. Jeg bare trykker på en knapp på toppen av brillene og så er det gjort, sier en.

I ULIKE FASONGER: Brillene vil bli å finne i mange ulike fasonger, ifølge slagplanen til Google. Foto: Google.
I ULIKE FASONGER: Brillene vil bli å finne i mange ulike fasonger, ifølge slagplanen til Google. Foto: Google. Vis mer