Med disse hanskene vil Imogen Heap revolusjonere musikkbransjen

Trenger bare å veive med armene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske artisten Imogen Heap (36) er kjent for sine særegne elektroniske ballader.

Nå er hun i ferd med å skape musikkrevolusjon i samarbeid med datamusikkeksperter.

Sammen med teknikere fra Massachusett institutt for teknologi har hun utviklet hanskene Mi.Mu, som ved hjelp av bevegelsessensorer og digitale koblinger mellom bevegelse og musikk, gjør at hun kan styre musikken ved hjelp av bestemte bevegelser. 

- Før jeg fikk hanskene hadde jeg masse instrumenter med meg på scenen; gitar, keyboard, fløyte i kombinasjon med dataprogrammer. Det var en utfordring å skape alle lydlagene som jeg produserte i studio, live, sier hun.

Lite levende forestillinger Heap opplevde at musikken ble lite levende når hun bare trykket på knapper, og drømte om å skape en mer visuell musikalsk opplevelse.

- Jeg ville ikke være låst bak en pc og forsøkte derfor å gjøre forestillingene mine så visuelle som mulig ved å feste mikrofoner til håndleddene så jeg kunne spille på alt fra vinglass til gitarer uten å være avhengig av å gjemme meg bak masse mikrofoner.

- Jeg brukte også trådløse keyboard så jeg kunne vise at jeg spilte. Likevel var jeg lenket til av- og påknapper som ikke var særlig spennende å se på.

Det var etter et et besøk på  Massachusett institutt for teknologi at Heap fant sin store inspirasjon i Elena Jessop som hadde utviklet en teknologisk hanske som kunne brukes til å kutte toner ved hjelp av en bestemt håndbevegelse.

- Da jeg så denne kombinasjonen av kroppsbevegelse og musikk følte jeg instinktivt at det var helt rett.

Vil gjøre musikkhanskene mer tilgjengelige Nå jobber hun, sammen med teamet sitt, bak Mi.Mu-hanskene for å gjøre de tilgjengelige for musikere over hele verden.

- Hittil er prislappen for bevegelseshanskene alt for høy. Vi ser på utviklingen av dem som et livslangt prosjekt som kan gjøre dem tilgjengelige for moderne musikere over hele verden på lang sikt.
 
• Se hvordan musikkhanskene fungerer i videoen over!
 

KREATIV: Artisten Imogen Heap har forsøkt å gjøre fremførelsene av sin teknologiske musikk så kreativ som mulig, men var ikke fornøyd før hun oppdaget hansketeknologien ved MIT universitet. Foto: Chris Pizzello
KREATIV: Artisten Imogen Heap har forsøkt å gjøre fremførelsene av sin teknologiske musikk så kreativ som mulig, men var ikke fornøyd før hun oppdaget hansketeknologien ved MIT universitet. Foto: Chris Pizzello Vis mer