ADVARER: Laial Ayoub har startet organisasjonen Nok, som hjelper kvinner til å komme ut av voldelige ekteskap. Ayoub kjenner til flere kvinner der barnefaren har tatt med seg barna til Midtøsten, mot moras vilje. - Å innføre dobbelt statsborgerskap vil gjøre det enda lettere å bortføre barn fra Norge, mener Ayoub. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ADVARER: Laial Ayoub har startet organisasjonen Nok, som hjelper kvinner til å komme ut av voldelige ekteskap. Ayoub kjenner til flere kvinner der barnefaren har tatt med seg barna til Midtøsten, mot moras vilje. - Å innføre dobbelt statsborgerskap vil gjøre det enda lettere å bortføre barn fra Norge, mener Ayoub. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Forslag om dobbelt statsborgerskap

- Med dobbelt statsborgerskap har ikke mødre sjanse til å få barna sine tilbake til Norge

Regjeringen ønsker å avvikle prinsippet om ett statsborgerskap. Laial Ayoub ber dem tenke om igjen. For utsatte barns skyld.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I august i år la regjeringen fra et forslag om å åpne for doble statsborgerskap.

- Da vil det være mulig for nordmenn å beholde det norske passet sitt, selv om de blir statsborgere i et annet land. Det samme vil gjelde utenlandske statsborgere som ønsker å bli norske, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Barn til Midtøsten

Laial Ayoub startet organisasjonen Nok for å hjelpe kvinner ut av voldelige ekteskap. Her forsøker hun å hjelpe to kvinner der fedrene til barna deres har tatt med seg ungene til Midtøsten. Mødrene sitter fortvilte igjen i Norge, uten sjanse til å få barna tilbake til Norge.

- Innføring av dobbelt statsborgerskap vil gjøre situasjonen for disse kvinnene enda vanskeligere. Allerede nå sier politiet at de sliter med å hjelpe dem å få barna til Norge, sier Ayoub og forklarer:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn