Med døden i sikte

Stikkord: Rap - på liv og død Etter som Tupac Shacur rappet seg til stjernene levde han i økende grad det livet han rappet om. 13. september døde han av fire kuler avfyrt fra en forbikjørende Cadillac. Historien bare gjenntar seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kilder: Entertainment, The Guardian, Washington Post, The Face, The Source.

«Lev ved geværet, dø ved geværet», står det på en minnevegg i New York over rap-stjernen, ikonet og mangemillionæren Tupac Shakur. For rundt halvannet år siden skrev han seg inn i historiebøkene som den første forbryter med et nummer-en album på hitlistene i USA, utgitt mens han satt bak lås og slå. «All Eyez on Me» har solgt fem millioner eksemplarer. Inn i hans tidlige død hviler alles øyne fortsatt på Shakur, for hvem drepte ham? Ble han et offer for en pågående konflikt mellom rap-miljøene i Los Angeles og New York? Var kulene egentlig myntet på Marion «Suge» Knight, direktøren for Tupacs plateselskap med det klingende navn Death Row Records, som satt i BMWen med Shakur? Står Suge selv bak drapet? Og hvorfor vil ingen av dusinvis vitner snakke med drapsetterforsker Kevin Manning i Las Vegas?

Manning er vant med mord. Det har vært 121 av dem i Las Vegas de siste månedene. Men han har problemer med saken Tupac Shakur. «Ingen så noe», knurrer Manning. «Merkelig, hva?»

Hva ingen finner merkelig er at Tupac ble skutt. Shakur ble skutt allerede i november 1994, da fem kuler boret seg inn i kroppen hans i gangen til et platestudio i New York, på et tidspunkt da Tupac for øvrig sto tiltalt for seksuelt overgrep mot en kvinne. Stjernen sonet 11 måneder, og mannen med tatoveringen «Thug Life» (sluggerliv) som dekorasjon over hele brystkassa, kom seg forbløffende etter dramaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer