Med dop i toppen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Etter den finske dopingkatastrofen er det Hans B. Skasets stemme som formidler innsikt og fornuft, mens idrettspresident Kjell O. Kran viser at han lite har forstått av det sammenbruddet som inntraff i Lahti. Klarest kom dette fram da Kran i TV forleden fortsatte å bagatellisere handlingene til norske juksere og dilemmaet med norske høydehus, mens han sier seg sjokkert over finske løpere og ledere. Det er denne dobbeltmoralen Skaset advarer mot.
  • Det er ikke bare det finske langrennslaget som nå befinner seg i krise, det er hele toppidretten. I sine forsøk på å rettferdiggjøre seg forteller den finske dopingtreneren at landslagene tøyer og bøyer alle regler og benytter seg av det som ikke er forbudt og ikke kan avsløres. Svenskenes nordmann, Magnar Dalen, bekrefter langt på vei denne framstillingen, samtidig som han frikjenner de kjente og kjære norske og svenske navnene. Det vil vi gjerne tro ham på, men konsekvensen er likevel at vi publikummere er blitt utsatt for systematisk bedrageri og svindel. En slik konkurranse fortjener verken vår tid, vår oppmerksomhet eller vårt engasjement.
  • I dag virker det absurd at idrettspresident Kjell O. Kran fikk den tillitserklæringen fra idrettsminister Ellen Horn som han ba om da Hans B. Skaset satte fram sin kritikk etter Sydney-OL. Statsråden burde i stedet ha støttet sin daværende ekspedisjonssjef.
  • Det felles mange krokodilletårer etter avsløringen av de finske bedragerne. Vi legger merke til at Harri Kirvesniemi syntes det var helt greit å bruke HES så lenge det ikke var forbudt. Han syntes også det var ok å bruke stoffet etter at det ble forbudt, bare det ikke kunne oppdages. Den degraderte folkehelten beklager ikke at han jukset, bare at han ble tatt.
  • Fagsjef for langrenn Terje Langli og verdensmester Tor Arne Hetland foreslår at Norge bidrar til opprenskningen med å forby bruk av høydehus. Dersom Kran begynner å tenke i slike baner, kan han bidra til å gjenopprette tilliten til langrennssporten. Eller gå av.