Med et lite smil gir Mason sin dødssyke lillebror en klem for første gang

- Han strakk ut armen og smilte bredt.

KLEM: Mason gir den dødssyke broren sin en god klem da de møttes for første gang elleve dager etter fødselen. Foto: Privat
KLEM: Mason gir den dødssyke broren sin en god klem da de møttes for første gang elleve dager etter fødselen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den 18. august ble tvillingene Hawk og Mason født på barnesykehuset i Gainesville i Florida, men det ble raskt klart at ikke alt var som det skulle være.

Etter litt tid ble den ene av de to guttene, Hawk, diagnostisert med Congenital Diaphragmatic Hernia (CDH) - en form for brokk der bukorganer trenger gjennom svake partier eller naturlige åpninger i mellomgulvet, opp i brysthulen. Det skriver Store medisinske leksikon.

Dette kan igjen føre til store pusteproblemer.

Rørende øyeblikk

De to guttene ble adskilt ved fødselen, og på grunn av Hawks alvorlige tilstand tok det elleve dager før Mason igjen fikk muligheten til å ligge ved siden av sin tvillingbror.

Bildet av det øyeblikket rører nå mennesker over hele verden.

Familien, som opprettet en Facebook-gruppe for at venner og kjente skulle kunne følge med på hvordan det gikk etter fødselen, delte bildet, og responsen har vært enorm.

I skrivende stund har bildet blitt delt nesten 30 000 ganger, og over 120 000 mennesker har likt bildet av det rørende øyeblikket.

- Dette bildet ble tatt elleve dager etter at de ble født, og det er første gang de er i nærheten av hverandre. Med en gang Mason følte at Hawk var der, strakk han ut armen, og smilte bredt, skriver familien.

Gikk bort

Det så lenge ut som om Hawk var på bedringens vei, men i går kom den triste nyheten om at han hadde gått bort - nesten tre uker gammel.

Familien ønsker nå å skape bevissthet rundt sykdommen.

Ifølge Medscape dør et sted mellom 40 og 62 prosent av barn som er født med denne diagnosen, men det understrekes at overlevelsesraten er avhengig av en rekke andre faktorer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer