- Med fire rettssakkyndige i en og samme sak, er det klart det oppstår en posisjonskamp

I dag vil psykiatrirapportene stå i sentrum i Oslo Tingrett.

PÅ SAMME BENK: De fire sakkyndige rettspsykiaterne (fv) Torgeir Husby, Synne Sørheim, Terje Tørrissen og Agnar Aspaas. Bildet er fra sal 250 i Oslo tinghus onsdag på tredje dag av rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
PÅ SAMME BENK: De fire sakkyndige rettspsykiaterne (fv) Torgeir Husby, Synne Sørheim, Terje Tørrissen og Agnar Aspaas. Bildet er fra sal 250 i Oslo tinghus onsdag på tredje dag av rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag kastet for første gang tre av de sakkyndige psykiaterne i terrorsaken seg inn i utspørringen av Anders Behring Breivik.

• Torgeir Husby spurte om hva som skulle være årsakene til at han og Sørheim skulle ha løyet i sin rapport, slik Breivik hevder.

• Terje Tørrissen spurte Breivik om hans hang til å bruke prosentog tallangivelser når han snakker og hvordan han generelt tilegnet seg, og tolket, informasjon.

• Synne Sørheim spurte om Breiviks meditasjonen og «av-emosjonalisering».

Når retten settes igjen i dag, vil Breivik forklare seg ferdig om hva som skjedde på Utøya, før statsadvokatene vil spørre Breivik ut om tiden etter 22. juli.

Da vil blant annet de to psykiatrirapportene bli et tema.

På samme benk Tørrissen og Aspaas konkluderte i sin rapport med at Breivik er tilregnelig. De falt da ned på stikk motsatt konklusjon som Synne Sørheim og Torgeir Husby, som utførte den første sakkyndigrapporten.

Breivik svarte tilsynelatende etter beste evne på spørsmålene han fikk. Han kan forvente seg liknende spørsmål fra dem i dagene og ukene som kommer, når hans tilregnelighet skal vurderes nærmere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer