Med fortid som skiløper

Navn: Trine Bakke Alder: 25 år (tirsdag)Yrke: Alpinist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var skiløper Trine Bakke ville bli. Og det ble hun. Og på torsdag var hun verdens beste slalåmkjører i Maribor. Men det hele startet på Byåsen i Trondheim for 25 år siden, og ennå er det ikke slutt.

- Neste gang jeg ikke vil gå på ski, må du tvinge meg, pappa, sa Trine som småjente. For tæl og vilje og litt til må til for å nå verdenstoppen i alpinverdenen.

Men så langt har det aldri vært nødvendig å tvinge Trine til noe som helst. Snarere tvert imot.

- Det har hendt vi har vært nødt til å sette grenser for Trine, sier en stolt mamma Unni til Dagboka. - Jeg har gode følelser for denne bakken, sa Trine etter rennet i Maribor. Det har hun også for den lille bakken bak barndomshjemmet, der pappa Stig tråkket og preparerte for at ungene skulle få holde på med det de aller helst ville: Stå på ski.

Men selv om Trine ble slalåmkjører, har hun en allsidig idrettsbakgrunn. Allerede som toåring var hun ivrig opptatt med ballett. Siden har hun stupt ut i det, også i bassenget. Med Bymarka rett bak hagegjerdet har hun orientert seg i terrenget i tenårene.

Nå er det mest ski, men ikke bare i bratte heng. Seinest i jula la hun noen mil bak seg på bortoverski sammen med familien. For der er filosofien at allsidighet er en grunnleggende nødvendighet for spesialiseringen.

Ifølge kilder som står Trine så nært at de er absolutt pålitelige, har hun alltid utvist en energi og vilje ut over det som kanskje er vanlig for unger flest. Gleden over å konkurrere har alltid vært til stede. - Hu ble rett og slett forbainna når a datt, sier mor Unni og legger en demper på ordbruken når hun beskriver Trines engasjement.

Støtte og inspirasjon til idretten fikk hun lenge før forbund og sponsorer meldte sin interesse. Hele familien har vært i aktivitet. Bror Trond er i verdenstoppen i telemarkskjøring, mens lillesøster Tonje kan bidra med innsikt i sceneopptreden. En ikke uvesentlig kunnskap å ha med seg når man skal framtre for den bedrestilte verden i boulevardpressen. Og samboer Øivind er hovedfagsstudent ved Idrettshøgskolen der treningseffektiviteten måles.

Tirsdag fyller Trine 25 år. Da er hun en snartur hjemme og kjører ski på Oppdal. Den store dagen feires først neste lørdag. Hos mamma og pappa. For hittil har ikke tanken om eget idrettspalass meldt seg.