Med gull i lasten

Navn: Trond Sollied Alder: 41 Yrke: Fotballtrener

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det finnes flere trenere i Belgia, men ingen er for tida som Trond Sollied. 41-åringen fra Mo i Rana har ført Club Brugge til toppen av den belgiske toppserien med imponerende 13 seirer av 13 mulige. Det forbauser ikke dem som kjenner ham godt. Ambisiøs på fotballbanen har han alltid vært. Selv om han fram til juniornivå i Mo ikke utmerket seg særskilt som spiller. Men han bestemte seg for å bli god, og framgangen begynte med Mo I.L.s storhetstid, der de blant annet spilte seg fram til semifinalen mot Vålerenga i NM i 1980. Jevnaldrende fra den gang la allerede merke til karaktertrekket: når han Trond bestemmer seg for noe, så gir han seg ikke før han har fått det til.
  • Som Rosenborg-spiller innledet han en karriere som fram til denne dag må betegnes som glitrende. Som spiller har han fått med seg fem seriemesterskap og tre cupmesterskap. I 1992 startet hans trenerliv i Bodø/Glimt, og han viste laget veien opp fra 1. divisjon. Deretter ble det i rask rekkefølge seriesølv, cupgull, bronse i 1995 og cupsølv i 1996. Tilbake til Trondheim kom han i 97, denne gang som assistenttrener. I 1998 fikk han hovedansvaret for RBK i Nils Arne Eggens friår. Det endte med nok en The Double for rosenborgerne. Siden ble Norge for lite - og belgiske Gent og altså Club Brugge ble Sollieds nye lekekamerater.
  • Skjønt lek? Mannen ser temmelig alvorlig ut når han fotballdoserer i TV-ruta og legger ut om det effektive i spillesystemet som får en Drillo til å ta seg til gikta. Det sies likevel at Trond Sollied er en glad gutt som i omgang med gode venner slipper seg løs - noe annet ville ha vært tragisk. Og også at det er en god del ironi i det som kan se ut som en alvorlig framtoning. Men i bunn ligger altså denne målbevisste driften. Helt fra han kom inn som A-lagsspiller i 1977 på Mo-laget bar han på en drøm om å bli trener, og helt ulikt alle andre spillere skrev han notater fra treningene for egenutvikling.
  • Sollieds navn blir stadig oftere trukket fram når Nils Johan Sembs vaklende landslagsregime blir diskutert. Ett spørsmål er selvsagt om Norges Fotballforbund finner hans åpne væremåte og RBK-vennlige spillestil passende i den konservative fotballhøyborg. Noe annet er hva Sollied selv ønsker. Ifølge hans venner ønsker han å tilbringe ennå mange år ute i verden. Markedsverdien har skutt i været, og den neste klubben for ham vil ventelig bli en storkanon med «pæng i kassa». Dessuten, ikke uvesentlig: Han har fått seg dame i Belgia.