Med hodet på Sydpolen

CAPE TOWN (Dagbladet.no): Selv ikke et støtteapparat i amerikansk størrelse kan skjule at en skitur over Sydpolen er strabasiøst. Liv Arnesen og Ann Bancroft har tankene helt andre steder enn hos gjestene Cape Town.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens gjestene ble vist rundt på Robben Island hvor Nelson Mandela ble holdt fanget fram til 1982, hadde Liv Arnesen andre og viktigere ting å gjøre i dag. Det meste av utstyret er nå på plass i Cape Town, mens transporten til Dronning Maud land fortsatt ikke er helt klar.

Selskapet som skulle frakte de to polfarerne har fått problemer fordi en annen pol-ekspedisjon har trukket seg. Nå haster det å finne alternativer.Den 15 timer lange flyturen fra Cape Town er alt annet enn lystig. Landingen foregår på blåisen, og folk som har gjort det før beskriver det som om alle bena i kroppen truer med å forlate hverandre på grunn av rystelsene.

Alvoret har lagt et fjernt slør over øynene på de to polargale damene. De er tilstede fysisk, men mentalt har de begynt å forberede seg på helt andre temperaturer enn deilig-varme Cape Town.

- De siste fire dagene har vært litt tøffe. Vi ligger litt etter skjema, og vi tenker framover mot isen, sier Ann Bancroft ettertenksomt.

Hun forteller at da hun kom tilbake fra Sydpolen etter sin forrige ekspedisjon i 1993 hadde hun ett ønske: Å vende tilbake så fort som mulig. I begynnelsen av november blir ønsket oppfylt, men begge to virker lite oppspilt. Rolige og avdempet forklarer de igjen og igjen hvorfor de drar, og at de elsker Sydpolen. Fargene, lyset og slitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer