Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Med høyre blir jakt og fiske bare for rike

Høyres utspill om at bønder og grunneiere skal ta seg langt bedre betalt for jakt og fiske her i landet, møter motbør i Arbeiderpartiet. De mener at utspillet utfordrer allemannsretten til den norske naturen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre vil at jakt og fiske skal forbeholdes rikfolk, mener Ap.

I søndagens utgave av VG gikk Høyres Ansgar Gabrielsen inn for at prisene på jakt og fiske bør kunne settes kraftig opp, slik at grunneiere og rettighetshavere skal få høyere inntekter gjennom salg av fiskekort og jaktkort.

Statssekretær Stein Lier-Hansen i Miljøverndepartementet sier til Dagbladet at dette er en sak som virkelig viser forskjellen mellom de to partiene.

- Rikfolk overtar

Han mener Høyres utspill utfordrer allemannsretten og prinsippet om lik og rimelig adgang til jakt og innlandsfiske for alle her i landet.

- Her viser Høyre sitt sanne ansikt. Høyre mener det er viktigere at bønder, grunneiere og rettighetshavere skal få langt mer betalt for salg av fiskekort og jaktrettigheter, enn at alle skal ha adgang til å kunne drive jakt og fiske i Norge. Hvis Høyre får det som partiet vil, kan man i prinsippet ta hva som helst for fiske i private vann og vassdrag i Norge. Og jakta blir forbeholdt de rike. Slik vil ikke Ap ha det. Vi går konsekvent inn for å holde disse prisene nede, noe vi har kjempet for i alle år. Vi ønsker prinsipielt et øvre tak på alle slike priser, sier statssekretær Lier-Hansen.

Viser skillet

Han mener det også er en misforståelse fra Høyres side at høyere inntekter fra jakt og fiske vil kunne påvirke landbruksoverføringene i nevneverdig grad.

- Dette er en sak som viser det vesentlige skillet mellom Høyre og Ap. Vi er garantist for at alle skal kunne få drive jakt og fiske i dette landet, til overkommelige priser for alle. Høyre vil at denne retten skal være forbeholdt rikfolk og overklasse, sier Lier-Hansen. Han lover at denne saken skal følges opp i valgkampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media