MED hue under armen

Merkantildata, Fast og Opticom er alle i søkelyset torsdag, samtidig som en storselger er kommet på banen i Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

IT-aksjene tar forsiktig av i tidlig handel på Oslo Børs, med Merkantildata og børsnykomlingen Fast Search & Transfer blant unntakene. De kortsiktige traderne synes imidlertid ikke å bekymre seg for at Fast, som eies med 34 prosent av Opticom, stuper og sender Opticom-kursen i været.

Statoil fortsetter å dominere omsetningen totalt. Det ser imidlertid ut til at interessen for aksjen er stor. Hovedtilretteleggeren Morgan Stanley er i dag nesten alene på selgersiden med over 98 prosent av nettosalgene. Investeringsbanken har oppdraget med å drive kursstabiliserende tiltak. I dag kan det nesten se det ut til at jobben går ut på å holde kursen nede. Eller så har banken litt for mange aksjer på bok etter alle støtekjøpene.

UBS Warburg er fortsatt største kjøper, men et knippe norske meglerhus har karret til seg visse andeler av handelen.

Samlet er det omsatt Statoil-aksjer for 345 millioner kroner. Kursen faller 1,4 prosent til 70 kroner. Det er på linje med konkurrentene TotalFinaElf og Shell er ned rundt 1,5 prosent ute i Europa på fallende oljepris

Merkantildata varslet i dag at resultatene i 2001 blir dårligere enn tidligere signalisert. Det er historien om snøen som falt ifjor. Mer interessant er det at Oslo Børs' tidligere IT-flaggskip nå vil splitte selskapet i to børsnoterte enheter, slik Finanskanalen til orde for i mai. Kursen faller 6,5 prosent til 15,80 kroner. Omsetningen er på 77 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer