Med hylende tilskuere forsvinner bilene og veien med et høyt smell

- Som om noen bare reiv bort veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Disse videobildene viser hvordan et helt stykke vei plutselig gir etter, og forsvinner med et høyt brak på noen sekunder.

På den andre siden av gata står hylende tilskuere og ser hjelpeløst på hvordan en hel rad med biler forsvinner ned i grøfta langs veien, og blir begravd i jord.

- Fortauet er borte, bilene er borte, alt bare raste. Det var som om noen gikk forbi og bare reiv bort veien, sier Diane Shaw, som var øyenvitne til hendelsen i Baltimore, Maryland onsdag morgen.

Beboere i gata er nå evakuert, og en talsperson for byens borgermester sier til nyhetsbyrået AP at han ikke har oversikt over hvor mange hus og mennesker som er berørt av evakueringen. I verste fall kan folk bli holdt borte fra husene sine i opptil 40 dager.

Ingen mennesker ble skadet i raset.

Arbeidet med å fjerne bilene og jorda begynte i går morges. Samtidig begynte arbeidet med å styrke støttemuren opp til veien.

Veien og bilene raste ned på jernbanelinja som ligger på planet under 26th Street i Charles Village. Veikollapsen skjedde etter at området var utsatt for kraftig regnvær døgnet i forveien.

Nå jobbes det på spreng med å finne årsaken til at veien ikke tålte påkjenningene, skriver den lokale tv-kanelen WJLA.

Også i nabodelstaten New York har det kraftige regnværet ført til leirras, som har ødelagt jernbaneskinner og begravet biler.

STORE SKADER: Oppryddingsarbeidet er nå igang etter at bilene ble begravd i jord og stein. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / NTB Scanpix
STORE SKADER: Oppryddingsarbeidet er nå igang etter at bilene ble begravd i jord og stein. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / NTB Scanpix Vis mer