Med Israel for fred: - Legene jublet for Hamas-raketter Mads Gilbert: - «Med Israel for krig» er enøyd og fanatisk

Norske Israel-venner synes det er forståelig at landet utestenger den norske legen fra Gaza på livstid.

STØTTER ISRAEL-AVGJØRELSE: Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (Miff) synes det er forståelig at Israel nekter den norske legen Mads Gilbert innreise i Gaza.
Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
STØTTER ISRAEL-AVGJØRELSE: Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (Miff) synes det er forståelig at Israel nekter den norske legen Mads Gilbert innreise i Gaza. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i dag skrev Dagbladet at Mads Gilbert reagerer kraftig på at Israel vil utestenge ham fra Gaza på livstid.

- Israel vil med dette hindre at fortellingen om den nådeløse bombingen kommer ut. De skyter budbringeren i steden for å ta tak i virkeligheten. Dette er en skjerping av den kollektive avstraffelsen av vanlige folk i Gaza, uttalte Mads Gilbert.

Gilbert har i over 30 år reist inn og ut av Gaza for å hjelpe den palestinske befolkningen.

I sommer var overlegen ved Universitetssykehuset Nord-Norge tilbake ved Shifa-sykehuset der han behandlet noen av de 11000 skadde i den 50 dager lange krigen. Rundt 2200 palestinere ble drept.

- Godt forståelig Organisasjonen Med Israel for fred (Miff) synes det er «veldig godt forståelig» at Israel har tatt avgjørelsen om å utestenge den norske legen.

- Mads Gilbert er en mann som har jobbet ved Shifa-sykehuset i Gaza hvor Hamas og ledere i Hamas, ifølge journalister, har mange aktiviteter, sier Miff-leder Conrad Myrland til Dagbladet.

Myrland viser til en uttalelse om legene ved det palestinske sykehuset som Gilberts kollega Erik Fosse skal ha kommet med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer