Med Israel for fred: - Mads Gilbert lyver om Israel Gilbert: - Utrolig tynt skvip

Israel-venner advarer mot Gaza-legen i avisannonser.

BESKYLDES: Israel-venner beskylder den norske Gaza-legen Mads Gilbert for å komme med grove, feilaktige beskyldninger mot Israel. Gilbert tar kraftig til motmæle. Foto: Tomm W. Christiansen/annonse-faksimile
BESKYLDES: Israel-venner beskylder den norske Gaza-legen Mads Gilbert for å komme med grove, feilaktige beskyldninger mot Israel. Gilbert tar kraftig til motmæle. Foto: Tomm W. Christiansen/annonse-faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske akuttmedisineren Mads Gilbert har travle dager og netter på Shifa-sykehuset i Gaza. Nærmest daglig rapporterer den engasjerte legen om krigens brutaliteter i intervjuer med norske medier.

Ikke alle mener Gilbert er nøytral nok i sin framstilling av konflikten. Torsdag gikk Israels ambassade hardt ut mot norske mediers bruk av Mads Gilbert.

I dag har organisasjonen Med Israel for fred (Miff) rykket inn en annonse i Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen hvor de beskylder Gilbert for å gi et uriktig bilde av konflikten.

- Grove beskyldninger «Mads Gilbert har kommet med flere grove beskyldninger mot Israel som er dokumenterbart feil», heter det i den helsides annonsen hvor det også går fram at Miff er misfornøyd med «den ensidige mediedekningen av konflikten».

Se hele annonsen fra Med Israel for fred her.

- Hvilke feilaktige beskyldninger har Mads Gilbert kommet med mot Israel?

- I 2009 sendte han sms til norske medier om at grønnsaksmarkedet i Gaza ble bombet. Vi har gått gjennom Goldstone-rapporten og rapporter fra Amnesty og Btselem. Det står ingen ting om bombing av grønnsaksmarkedet, sier styreleder Morten Fjell Rasmussen i Miff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer