Med kjøtt på beina

Navn: Bjarne Håkon Hanssen Alder: 38 Yrke: Landbruksminister

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Landbruksorganisasjonene er så sterke at de får det akkurat som Bjarne Håkon Hanssen vil. 38-åringen fra Namsos har på under et år etablert seg som ubestridt leder av norsk landbrukspolitikk, og det er ingen selvfølge for en landbruksminister. Denne uka har han valset opp med Norges Bondelag med påstander om at kjøtt fra importert storfe er tryggere å spise enn norske kjøtt. Han er ikke den første landbruksministeren som sier det han mener til bøndene, men han er en av de første som gjør det uten å drømme om å dementere det han har sagt.
  • For han kom tilbake på tv-ruta og sa at slik var det bare. Både norsk og importert kjøtt er trygt å spise, men ennå blir kjøttet fra importerte dyr nøyere undersøkt enn det norske. Det hjalp ikke at bøndene sa han dolket dem i ryggen og drev reklame for utenlandske bønder. Hanssen står på sitt og kommer til å gjøre det så lenge det er bønder igjen. Og det som virkelig skremmer dem er at han så klart har sagt ifra at han ikke er bøndenes statsråd, men hele folkets landbruksminister.
  • Han har markert seg med støtte til forbrukerne og slo vel egentlig igjennom da han sist sommer nektet landbrukssamvirket å male opp overproduksjonen av svinekjøtt til hundemat for å holde prisene oppe. Han ga dem i stedet råd eller ordre om å gi Ola og Kari noen velfortjent billige pølser i grillsesongen.

Grillsesongen regnet bort i Sør-Norge, og jeg vet ikke hva som skjedde med billigpølsene, men Bjarne Håkon Hanssen var med ett blitt rikspolitiker og hadde i tillegg levd opp til klengenavnet fra skoledagene i Namsos.

  • Pølsa, kalte de den tettvokste guttungen, og det var kanskje de som kalte ham broiler da han begynte i AUF og Arbeiderpartiet og fikk plass i fylkestinget i Nord-Trøndelag 22 år gammel. Han ble fylkesordfører bare 33 år gammel og sto for beinhard skolesentralisering og knallhard budsjettpolitikk.
  • Han ble kjent for å å stå for en støyt, og det var kanskje derfor Stoltenberg satte ham til å ordne opp med matprisene. Det var det jo sentrumspartiene som gjorde i budsjettforliket, men landbruksministeren er ikke blitt mindre profilert av den grunn. Han er fortsatt opptatt av at norsk landbruk må strømlinjeformes for å levere norske forbrukere trygge matvarer til en rimelig pris.
  • Han har skaffet seg hytte på Karlsøy i Østfold og ganske mange uvenner i norsk landbruk, men det det var visst ikke noen av dem som stakk av med snurredoen hans sist sommer.