Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med mamma på jobbintervju

Amerikanske foreldre forhandler for barna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bedrifter og rekrutteringsbyråer i USA lever under hardt press. Stadig oftere dukker mamma eller pappa opp til intervju sammen med sin sønn eller datter. Foreldrene ringer arbeidsgivere for å forhandle lønn eller rett og slett for å gi sitt avkom en god anbefaling.

- Det er helt utrolig at en person oppe i 20-årene fortsatt trenger foreldre til å snakke for seg, sier Allison Keeton i St. Pauls Travelers til Wall Street Journal.

Keeton jobber med rekruttering i firmaet og blir stadig oppringt av foreldre som skal fortelle hvor flink og dyktig deres sønn eller datter er. Hun bruker mer og mer tid på å avvise foreldre som vil blande seg inn i ansettelser der barnet har søkt på jobben.

Med mamma og pappa

Andre arbeidsgivere går enda lenger og lar foreldrene ta aktiv del i ansettelsesprosessen. Mange sender kopier av brev til jobbsøkeren til hans foreldre, og noen lar dem til og med delta på intervjuet.

Rich Hartnett i Boeing forteller at en av hans mellomledere ble veldig overrasket da kandidaten troppet opp på intervjuet sammen med mamma. Han forventet at hun skulle få bli med på samtalen.

Hartnett sier mange også har lyttet på telefonsamtaler og mast på bedre frynsegoder til sin håpefulle.

Deborah D\'Attilio hos Rent-A-Car intervjuet nylig en ung kvinne om en jobbsøknad. Hun troppet opp sammen med pappa, som ville lære mer om arbeidsmiljøet i bedriften.

Da General Electric tilbød en mann i 20-årene jobb, ble de oppringt av moren hans dagen etter.

- Hun mente at sønnen fortjente høyere lønn og ville forhandle med oss, sier Steve Canale, rekrutteringsansvarlig i selskapet.

Canale lot seg ikke overtale av mamma og holdt fast på den opprinnelige avtalen.

Vil styre barna

Mange andre aktører i næringslivet i USA bekrefter trenden. Forskere og psykologer mener dette er en videreutvikling av de overbeskyttende småbarnsforeldrene man har sett de siste tiårene. Selv om den lille søte gullungen nærmer seg 30 år, føler mange foreldre behov for å styre livene deres.

11 prosent av amerikanere mellom 25 og 34 år bor hjemme hos mor og far. Samtidig sier 25 prosent at foreldrene er så involvert i livene deres at de blir irritert eller flaue, skriver Wall Street Journal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling