- Med mindre forfedrene dine er 100 prosent fra Afrika sør for Sahara, er vi alle en blandingsrase

Bill Clinton og George W. Bush er løse kanoner når de skyter fart i valgkampen for Hillary og Jeb.

RISIKABLE EKSPRESIDENTER: Tidligere presidenter i USA, George W. Bush og Bill Clinton er på banen for sine familiemedlemmer Jeb og Hillary som også forsøker å bli presidenter. Det kan være risikabelt. Foto: REUTERS/Mike Stone
RISIKABLE EKSPRESIDENTER: Tidligere presidenter i USA, George W. Bush og Bill Clinton er på banen for sine familiemedlemmer Jeb og Hillary som også forsøker å bli presidenter. Det kan være risikabelt. Foto: REUTERS/Mike Stone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Både Hillary Clinton og Jeb Bush var opprinnelig storfavoritter som presidentkandidater for henholdsvis demokratene og republikanerne, men begge har slitt overraskende tungt.

Før demokratenes caucus i Nevada lørdag kjemper Clinton tungt mot utforderen, sosialistsenatoren Bernie Sanders. Samme dag holder republikanerne primærvalg i Sør-Carolina. Der ligger Donald Trump, Ted Cruz og Marco Rubio i tet på målingene, mens John Kasich og Bush kjemper om fjerdeplassen, ifølge Realclearpolitics.com. 

For både Clinton og Bush, har løsningen vært å trekke fram sine berømte familiemedlemmer, ekspresidentene Bill og George W. Det skjer ikke uten betydelig risiko.

Rasistiske slengbemerkninger Bill Clinton har hittil drevet aktiv valgkamp for kona i flere delstater, som New Hampshire, Tennessee og Sør-Carolina. Med sin voldsomme utstråling, sine taleevner og sin superstjernestatus bergtar han publikum og kan være en enorm fordel i valgkampen. Imidlertid kan han også være en enorm risiko.

I 2008 var Bill udisiplinert og sto for noen angrep mot den daværende motkandidaten til Hillary i den demokratiske nominasjonen, senator Barack Obama. Angrepene i den lange og bitre nominasjonskampen ble oppfattet som ufine, rasistiske slengbemerkninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer