- Med overtid kunne vi like gjerne lagt ned

Nå slipper Adecco tenke på det. Fikk sparken på sykehjem i Oppegård.

SKRUR NED:  Adecco-ansatte monterer et skilt i Lausanne i selskapets hjemland Sveits. I morges fikk Adecco sparken fra driften av Greverud sykehjem i et ekstraordinært formannskapsmøte i Oppegård kommune. ILLUSTRASJONSFOTO: LAURENT GILLIERON, EPA/SCANPIX.
SKRUR NED: Adecco-ansatte monterer et skilt i Lausanne i selskapets hjemland Sveits. I morges fikk Adecco sparken fra driften av Greverud sykehjem i et ekstraordinært formannskapsmøte i Oppegård kommune. ILLUSTRASJONSFOTO: LAURENT GILLIERON, EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Reaksjonene mot arbeidsmetodene og personellbehandlingen til Adecco Helse sprer seg til Oslos nabokommuner.

Bærum kommune skal gå gjennom alle kontrakter med selskapet. Formannskapet i Oppegård kommune har i et ekstraordinært møte i morges vedtatt med umiddelbar virkning å annulere avtalen med verdens største bemanningsselskap om driften av Greverud sykehjem.

Kommunen overtar driften igjen selv og tilbyr ansettelse til Adecco-personell som driver sykehjemmet nå.

Adecco-ledelsen legger seg flat.

- Selskapet erkjenner klare brudd på arbeidsmiljøloven og på kontrakten med Oppegård kommune skriver rådmann Harald Toft i en pressemelding etter det ekstraordinære formannskapsmøtet.

Ordfører: systematiske brudd Ordfører Ildri Eidem Løvaas (H) påpeker at Adecco nærmest systematisk har brutt arbeidsmiljøoven.

- Selv om vi så langt ikke har holdepunkter for det, kan dette ha forringet kvaliteten på tilbudet. Kommunen hadde derfor ikka annet valg ennå heve kontrakten, sier ordføreren.

Oppegård kommune har funnet enda mer graverende arbeidsforhold ved Greverud sykehjem enn ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo, der Adecco-skredet ble utløst.

Ifølge Østlandets Blad er det dokumentert lovbrudd for 13 hjelpepleiere.

95 timer på seks dager I ett tillfelle har en ansatt jobbet 21 timer i strekk, og i andre tilfeller 95 timer i løpet av seks strake dager og 49 timer på tre dager.

Avisa har avdekket triksing med turnuslister for at det skal se ut som driften skjer etter norske lov.

To navn er satt opp turnuslistene når en har jobbet dobbeltvakt - uten betaling.

- Dersom vi skulle betale overtid, kunne vi like gjerne lagt ned driften, sa en av sjefene på sykehjemmet ifølge en tidligere ansatt.

Slutt for sjefen I går trakk toppsjefen for Adecco Helse, Bård Kristiansen, seg fra jobben.

Med bakgrunn i Dagbladets avsløringer om tarifforholdene i private virksomheter i offentlig sektor og sykehjemsaken fra Ammerudlunden på NRK, vil arbeidsminister Hanne Bjurstrøm ga Arbeidstilsynet utvidet myndighet til å sjekke kommunenes innkjøp.

Adecco Helse har innrømmet brudd på kontraktsbestemmelsene ved alle sykehjemmene i Oslo. Det er også avdekket at selskapet har brutt pensjonsbestemmelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer