Med PC til værs

SEATTLE (Dagbladet): Om kort tid kan du lese e-posten din fra flysetet i 10000 meters høyde. SAS er det første selskapet som tar i bruk den elektriske stolen som gir oss nye muligheter, enten vi er på jobb eller ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kampen om passasjerene skal vinnes på bakken, og det blir mer viktig å kunne tilpasse tilbudet til den enkeltes behov under flyreisen. Dette har vi tatt konsekvensen av ved bestilling av nye fly.

Det sier utviklingsdirektør Tore Landfald i SAS.

PC i flysetet

I flere år har flyselskapet jobbet for å utvikle en egen elektrisk stol - tilpasset den enkelte passasjers behov.

I de nye Boeing 737- 600-flyene som selskapet får levert i tida framover, er det stikkontakter i armlenet. Kontakten er beregnet for PC-er, men Landfald sier kontaktene i prinsippet kan brukes til en bærbar cd-spiller eller liknende.

- Vi er det første flyselskapet som tar i bruk strømuttak for PC-er i armlenet. Dermed slipper folk å gå tomme for strøm på batteriene under flyreisen, sier Landfald. Strømstyrken selskapet tilbyr er på 12 volt.

SAS-oppfinnelse

Tore Landfald håper man i løpet av et år kan tilby passasjerene muligheten til å sende og motta e-post, og til å sende telefaks under flyreisen.

På langruteflyene vil SAS også satse på egne skjermer innfelt i stolryggene, slik at passasjerer som ønsker det har muligheten til toveis interaktiv kommunikasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer