Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med PC til værs

SEATTLE (Dagbladet): Om kort tid kan du lese e-posten din fra flysetet i 10000 meters høyde. SAS er det første selskapet som tar i bruk den elektriske stolen som gir oss nye muligheter, enten vi er på jobb eller ferie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kampen om passasjerene skal vinnes på bakken, og det blir mer viktig å kunne tilpasse tilbudet til den enkeltes behov under flyreisen. Dette har vi tatt konsekvensen av ved bestilling av nye fly.

Det sier utviklingsdirektør Tore Landfald i SAS.

PC i flysetet

I flere år har flyselskapet jobbet for å utvikle en egen elektrisk stol - tilpasset den enkelte passasjers behov.

I de nye Boeing 737- 600-flyene som selskapet får levert i tida framover, er det stikkontakter i armlenet. Kontakten er beregnet for PC-er, men Landfald sier kontaktene i prinsippet kan brukes til en bærbar cd-spiller eller liknende.

- Vi er det første flyselskapet som tar i bruk strømuttak for PC-er i armlenet. Dermed slipper folk å gå tomme for strøm på batteriene under flyreisen, sier Landfald.
Strømstyrken selskapet tilbyr er på 12 volt.

SAS-oppfinnelse

Tore Landfald håper man i løpet av et år kan tilby passasjerene muligheten til å sende og motta e-post, og til å sende telefaks under flyreisen.

På langruteflyene vil SAS også satse på egne skjermer innfelt i stolryggene, slik at passasjerer som ønsker det har muligheten til toveis interaktiv kommunikasjon.

Den elektriske stolen er en oppfinnelse SAS har utvilklet.
Boeing er så fascinert av oppfinnelsen, at stolen nå vil bli en fast innredning i framtidige fly.

<B>E-POST OMBORD: </B> Utviklingssjef Tore Landfald demonstrerer den nye stolen med innebygget PC-kontakt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!