Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Med RETT til å leke- og BRÅKE

De fem barna til Za- hoor Ahmed elsker å leke. Det liker ikke naboene. I snart to år har de prøvd å få kastet ut familien fra leiligheten i Vestlitoppen borettslag i Oslo. Nå må naboene gi seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har Borgarting lagmannsrett bestemt. Fembarnsfaren er lykkelig over den ferske dommen. - Jeg er glad for at vi vant. Det skulle egentlig bare mangle. Barn må ha lov til å leke, sier fembarnsfaren.

Barn er barn

De tre dommerne i lagmannsretten slår enstemmig fast at barne- støy kan føre til oppsigelse i et borettslag. Men retten slår fast at barn ikke alltid lar seg styre av de voksne og at de kan være impulsive. Dommerne mener dette ikke er nok til å få kastet ut en familie fra deres hjem. Naboene og styret i Vestlitoppen borettslag har også hevdet at barna til Zahoor Ahmed kastet gjenstander ned på balkongen som ligger i etasjen under. Retten mener dette ikke er grunn nok for at familien må flytte. Lagmannsretten legger til grunn for dommen at det fra tid til annen i årene 1990- 1995 har vært urimelig mye støy fra familiens leilighet. De viser til at familien bor i et tett boforhold i en betongblokk. Retten mener at støyen har vært så sterk og hyppig at den bryter med husordensreglene i blokka. Likevel mener Borgarting lagmannsrett at dette ikke er nok til at familien må flytte. Retten legger stor vekt på at ikke alle naboene i oppgangen har reagert på støyen fra leiligheten.

Flytter ikke

Familien Ahmed har ingen planer om å flytte fra leiligheten hvor de har bodd i snart sju år. - I denne saken er det ingen vinnere, sier han. Han mer enn antyder at det er rasisme som er grunnen til at naboene og borettslaget har kjempet for å få kastet ut familien fra deres hjem. Borettslaget vil ikke anke dommen.