Med rett til å skrive

Navn: Mari Toft Alder: 46 Yrke: Skribent og anarkist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som anarkist mener hun selvsagt at den store verden beveger seg mot kaos for egen motor. I mindre verdener hender det at Mari Toft forsøker å hjelpe litt til. Seinest i foreningen med det noe tungpustede navn Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, hvor hun med øyeblikkelig virkning forleden fratrådte som redaktør av foreningens blad Prosa.

Eller rettere: Mari Toft, alias Syphilia Morgenstierne, fikk sparken som tidsskriftredaktør. Fordi hun, under det psevdonymet hun fikk domstolens velsignelse til å bruke, fornærmet halve forlagsverdenen og hele litteraturprofessorlauget med en ondskapsfull artikkel om bokdirektørene William Nygaard og Geir Mork. Guttene som sammen spiste opp Universitetsforlaget.

Syphilia skrev om Aschehougs Nygaard at han er «blitt en kvinneforfører av rang, men med et kvinnesyn som kan få enhver til å steile». Dessuten hevdet hun at Nygaard bruker attentatet mot seg i forhandlingsøyemed ved med rene refleksbevegelser å ta seg til skuddstedet. Om Gyldendals Mork skrev hun at han bruker en fyllepenn med grønt blekk for å likne sitt store forbilde Harald Grieg, og at han slett ikke er elsket i sitt eget forlag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer