Med ryggen mot verden

Irans president Mahmoud Ahmadinejad gjør som han vil. I dag kommer meldingene om at Iran igjen har gjenopprettet prosessen for å anrike uran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Iran har gjenopptatt prosessen med å anrike uran i dag, melder diplomater, ifølge nyhetsbyråene Reuters og Ap. I tillegg har iranske myndigheter utsatt forhandlingene med Russland.

Russland har ved flere anledninger tilbudt seg å anrike uran for Iran på russisk jord. Men iranerne har hele tiden vært lunkne til dette russiske forslaget. I dag ble det også klart at Iran nå utsetter samtalene med Russland på ubestemt tid på grunn av den «nye situasjonen», ifølge den iranske presidentens talsmann, Gholamhossein Elham, og BBC.

Misbruk

- Uran-gass er puttet inn i tre maskiner, ifølge en seniordiplomat som kjenner Irans atomprogram, skriver Ap. Diplomaten vil være anonym fordi han ikke har tillatelse til å uttale seg om saken. Også en annen diplomat skal ha bekreftet at Iran har startet prosessen med å anrike uran.

Et så godt som samlet verdenssamfunn er bekymret over at Iran kan komme til å misbruke atom-teknologien. Hvis først Iran behersker prosessen med å anrike uran, kan de også lage atombomber.

Selv hevder Iran at de ikke har til hensikt å skaffe seg atomvåpen, men vil bruke anriket uran i energi-produksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer